Turbomecanica vrea să aloce 86% din profitul anului trecut ca dividende

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 25 martie 2022

Turbomecanica vrea să aloce 86% din profitul anului trecut ca dividende

Randament brut de 13,7%

Compania plănuieşte să investească în titluri de stat şi obligaţiuni corporative

Conducerea Turbomecanica Bucureşti (TBM) propune acţionarilor, la adunarea din 28 aprilie, alocarea sumei de 10,1 milioane de lei ca dividende, echivalentul unei distribuţii de 86% din profitul anului trecut, conform convocatorului companiei aeronautice publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul unitar este de 0,02735 lei, valoare care raportată la preţul de închidere al acţiunii TBM de ieri, de 0,199 lei, oferă un randament brut de 13,7%. Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să aibă acţiuni TBM la data de 26 mai, plăţile urmând să se facă începând cu 10 iunie, dacă propunerea va trece de votul AGA.

De asemenea, acţionarilor Turbomecanica li se propune aprobarea achiziţionării de către companie a unor titluri de stat şi obligaţiuni corporative în valoare de cel mult 20 milioane de lei.

Pentru anul trecut, societatea a raportat venituri preliminare de 130,6 milioane de lei, cu 4,5% peste cele din 2020, în timp ce profitul brut a fost de 13,2 milioane de lei, sub cel din anul anterior, de 16,5 milioane de lei.

Cel mai mare acţionar al Turbomecanica este Radu Viehmann, care la finele anului trecut avea 25,92% din capitalul companiei, în timp ce Dana Maria Ciorapciu deţinea 15,16% din societatea aeronautică. Evaluarea bursieră a Turbomecanica se ridică la 73,5 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Dividendul net este 0,026 lei si cotatia creste cu 0,028 lei (mai mult decat dividendul).

    Daca TBM nu ar fi acordat dividende, pastrand logica, cotatia ar fi crescut cu 0,002 lei? 

    Ar fi scazut, cu siguranta.

    Ceva imi scapa din toata povestea asta si nu inteleg ce anume. 

    1. Dvs. ati citit articolul la care comentati ? - ” societatea a raportat venituri preliminare de 130,6 milioane de lei”, ”profitul brut a fost de 13,2 milioane de lei”, ”Evaluarea bursieră a Turbomecanica se ridică la 73,5 milioane de lei”

      Evaluarea TBM este mult prea mica. 

      Ieri (ca si alaltaieri sau acum o saptamana) TBM avea aceleasi venituri si acelasi profit preliminat. Daca acestea ar fi fost cauza, atunci cotatia ar fi crescut atunci cand s-au publicat rezultatele preliminare pe anul trecut.

      De ieri pana azi, singura noutate este dividendul ceea ce inseamna ca el a determinat cresterea. 

      NU este acelasi profit, preliminat era 10.340.697, final este 11.749.227.44. Si chiar cu aceasta crestere randamentul dividendului este de peste 11 %

      E firesc, cumva: au avut câțiva ani în care nu au mai dat dividend. S-a jucat la două capete. Unii au pariat pe dividend, alții împotriva lui. Cei care au pariat pe dividend au câștigat.

    E greu sa mai inteleaga cineva ceva. Baietii veseli promivau intr-o dementa TRP si alte IPO-uri expirate. Azi avem prima reactie la maretul dividend TRP de 1%. La ardelenii astia inceti la minte distribuirea de dividend exceptional din vanzarea de active in 2021 a constituit un motiv de crestere a pretului la multiplu de 10X dividendul exceptional, de parca activele alea s-ar putea vinde anual sa asigure un astfel de randament. In mod normal actiunea trebuia sa creasca cu valoarea dividendului exceptional (sa acceptam ca mai putea creste inca pe atat), iar dupa distribuirea dividendului exceptional trebuia sa corecteze cu valoarea acestui dividend. Or Gheorgeh din Ardeal o tipat...”Marie, am pus-o!” Chiar ca ati pus-o.

    1. ca sa speri ceva TRP merita luata la o capitalizare de maxim 1,4-1,5 mld,adica undeva 0,65

      am pus cu profit net 2022 70 m lei cat estimeaza ei desi mai greu cu costurile si vanzarile acum 

      am pus premium generos ca totusi au un istoric foarte bun de vanzari companii,divizii=tranzactii care se fac de obicei la multipli mai mari ,pentru cota de piata 

      am mai vazut si la altele ca se iau in calcul dividende sau profituri exceptionale,din vanzari de business,parca ar avea 100 HA de teren si vand anual cate unul si au s-o tina asa pe vecie

      Eu sunt impresionat de ce pump & dump reusesc sa faca unii pe retelele astea sociale. Culmea e că au adepți, ceea ce înseamnă că încă avem șanse mari să cîștigăm pe bursă.

    Interesant ca articolul e despre TBM si totusi multi inca se gandesc la TRP :)

    Si asta ar trebui sa dea raspuns intrebarilor de mai sus! In psihologie exista termenul de "recency". 

    Am vandut TRP la 1.088 si am o medie NU extraordinara de 0.1917 pe TBM. Am luat cu gandul ca va ajunge candva la 0.4. Dar ce e de mentionat: de mult nu am mai vazut Ask-ul gol, de pe vremea AZO pt cunoscatori ;) 

    SI IARV e o companie de urmarit! 

    Totusi, nasol ca unii fac referire la ardeleni de parca nu ar fi romani. As elimina genul asta de discurs cu caracter sovin si ura sociala! Spun asta chiar daca is de fapt "capitalist".

     

    1. Capitalist, capitalist, dar cam din mahala judecând după lexic, nu??? Mie îmi plac țiganii - sunt pitorești - așa că nu m-am supărat, însă nu am găsit termenul ”recency” ceea ce mă pune, cumva, în încurcătură. Nu m-am referit la toti ardelenii... doar la cei mai înceți la minte care încearcă să manipuleze (cel puțin asta rezultă din context).

      corect spus mahala! sa stii ca nu ma simt deloc lezat. admir tiganii din f multe puncte de vedere. in fapt, despre recency vorbim noi in jurul ceaunului la foc de seara ;)

      cat despre scuza, nu e ok caci abuzezi prea mult de-anume stereotipuri pleonastice! 

      si ca sa vezi ca nu m-am suparat nici eu, iti recomand un film de week-end: "lock, stock and two smoking barrels"

      Spor la investitii! 

      Multumesc, la fel!

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb