TURCAN: "Protocolul de colaborare semnat astăzi între Ministerul Muncii şi al Transporturilor va asigura o mai bună informare a lucrătorilor sezonieri"

A.P.
Politică / 19 martie 2021

"Protocolul de colaborare semnat astăzi între Ministerul Muncii şi al Transporturilor va asigura o mai bună informare a lucrătorilor sezonieri"

Raluca Turcan a afirmat că protocolul semnat vineri între Ministerul Muncii şi cel al Transporturilor va asigura o mai bună informare a lucrătorilor sezonieri în ceea ce priveşte drepturile pe care le au şi condiţiile de muncă din ţările în care merg, iar campania "Eşti lucrător în străinătate? Informează-te, lucrează legal şi cunoaşte-ţi drepturile" este destinată acestui scop, scrie News.ro.

"Protocolul de colaborare semnat astăzi între Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România, va asigura o mai bună informare a lucrătorilor sezonieri în ceea ce priveşte drepturile pe care le au şi condiţiile de muncă din ţările de destinaţie.

Am pornit campania "Eşti lucrător în străinătate? Informează-te, lucrează legal şi cunoaşte-ţi drepturile", destinată sezonierilor pentru a diminua riscurile şi vulnerabilităţile cu care ne-am confruntat în trecut, în special din cauza muncii în condiţii ilegale şi a lipsei de informaţii în ceea ce priveşte legislaţia specifică din ţările unde lucrează românii.

Prin protocolul încheiat astăzi, Ministerul Transporturilor va sprijini distribuirea pliantelor de informare care fac parte din campanie în punctele de plecare ale lucrătorilor, va asigura difuzarea spoturilor de informare în gări, aeroporturi, staţii de metrou, acolo unde există sisteme video şi va crea pe propria pagină de Internet o secţiune specială destinată campaniei.

Acest protocol deschide seria colaborărilor cu celelalte ministere care pot contribui la creşterea gradului de informare a lucrătorilor sezonieri, săptămâna viitoare urmând să semnăm un document similar cu Ministerul de Interne", a scris Raluca Turcan vineri pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Inițiativa egală cu zero. Statul român trebuie să facă mult mai mult, pe canale oficiale, să se asigure că muncitorii sezonieri nu sunt tratați ca niste sclavi pe plantațiile din Germania, Spania și alte locuri de adunat sparanghel, agreate de puterea politică josnică din Romania.

    A fost atât de jenant anul trecut când Iohannis, în plină pandemie, s-a ocupat personal de urcarea sclavilor in vagoane și avioane către vest, totul a părut atât de patetic și de lipsit de demnitate națională... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb