Ucraina are intenţia de "a sigila" graniţa cu Republica Moldova

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 martie 2005

Premierul ucrainean, Iulia Timoşenko, l-a informat ieri pe ministrul Afacerilor Externe, Mihai-Răzvan Ungureanu, aflat în vizită oficială la Kiev, că Ucraina intenţionează "să sigileze" graniţa sa cu Republica Moldova, în scopul opririi traficului ilegal de bunuri şi de persoane în regiune.

În urma convorbirii cu primul-ministru al Ucrainei, şeful diplomaţiei romîne a spus că Iulia Timoşenko este iniţiatoarea unui proiect intitulat "Contrabanda stop !", în cadrul căruia se poate realiza un program de colaborare între autorităţile vamale şi de frontieră române şi ucrainene.

Ministrul Mihai-Răzvan Ungureanu a subliniat că premierul ucrainean a dat răspunsuri şi a oferit contrapropuneri încurajatoare în ceea ce priveşte planul de iniţiative comune propus de partea romînă, inclusiv pe probleme de natură economică şi de investiţii în domenii precum infrastructura sau sectorul energetic.

Mihai-Răzvan Ungureanu a discutat cu Iulia Timoşenko şi problema rezolvării drepturilor minorităţilor romîne conform standardelor europene, exprimîndu-se preocuparea ambelor părţi pentru problematica de mediu din Delta Dunării şi Marea Neagră.

Şeful diplomaţiei române subliniat că problema canalului Bîstroe se află în analiza Executivului de la Kiev, dar în acest moment nu există încă un răspuns formulat al părţii ucraineene. Mihai-Răzvan Ungureanu a afirmat însă că i-au fost date asigurări că decizia stopării sau continuării lucrărilor la canalul Bîstroe va fi luată într-un interval de timp care să corespundă intereselor ambelor părţi.

Ministrul român al Afacerilor Externe a subliniat că deocamdată este important faptul că s-a reluat comunicarea pe acest subiect cu Ucraina, iar noile autorităţi şi-au exprimat preocuparea pentru problemele de mediu pe care le poate produce construcţia canalului, acceptînd totodată ca în grupul lărgit de experţi care se va consulta pe această temă să fie incluşi şi guvernatorii Deltei Dunării din partea română şi ucraineană.

Primul-ministru al Ucrainei, Iulia Timoşenko, şi-a exprimat convingerea că noua putere de la Kiev va putea să rezolve problemele de pe agenda bilaterală romîno-ucraineană, inclusiv cele care se referă la partea economică. Iulia Timoşenko s-a arătat plăcut surprinsă de modalitatea în care partea romînă a abordat colaborarea cu Ucraina, în special în domeniul transfrontalier.

Premierul ucrainean a apreciat planul de iniţiative comune româno-ucrainene propus Kievului de Bucureşti cu această ocazie, afirmînd că el corespunde intereselor Ucrainei şi exprimînd interesul guvernului său pentru instituţiile româneşti.

Ministrul român al Afacerilor Externe a avut, de asemenea, la Kiev o întîlnire cu preşedintele Radei Supreme, Volodimir Litvin, cu reprezentanţi ai unor ONG-uri preocupate de problematica mediului şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Ucraina.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb