UE prelungeşte până în luna iunie 2017 măsurile de sprijin pentru sectorul fructelor şi legumelor

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 13 iunie 2016

Comisia Europeană a prelungit, vineri, până la finele lunii iunie 2017 măsurile de sprijin introduse pentru cultivatorii de fructe şi legume afectaţi de embargoul rusesc, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Această plasă de siguranţă a fost introdusă pentru prima dată în 2014, ca urmare a embargoului introdus de Moscova pentru importurile de produse agricole şi alimentare provenite din ţările care au impus sancţiuni Rusiei, şi a fost prelungită deja în urmă cu un an.

"Prelungirea măsurilor de sprijin pentru sectorul fructelor şi legumelor este o demonstraţie concretă a solidarităţii Comisiei Europene cu cultivatorii europeni de fructe şi legume care au fost afectaţi de embargoul rusesc. De la introducerea embargoului, Comisia a implementat o serie de măsuri de sprijinire a producătorilor din mai multe sectoare, recunoscând situaţia dificilă în care se află", a declarat comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan.

Măsurile de sprijin constau în principal în retrageri de produse de pe piaţă pentru distribuirea gratuită către o serie de organizaţii caritabile şi alte scopuri (precum hrana animalelor, compost sau distilare), potrivit Agerpres. Măsurile acoperă tomatele, morcovi, varza, conopida, brocoli, castraveţii, ciupercile, merele, perele, prunele, strugurii de masă, kiwi, portocalele, clementinele, mandarinele, lămâile, piersicile şi nectarinele, cireşele şi curmalele.

De la introducerea embargolui rusesc, în luna august 2014, o cantitate totală de 1,13 milioane tone de fructe şi legume a beneficiat de măsuri excepţionale de sprijin de la UE în valoare de 280 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb