UE sprijină planul Greciei de reducere a deficitului bugetar

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 februarie 2010

UE sprijină planul Greciei de reducere a deficitului bugetar

Planul Greciei de reducere a deficitului bugetar - cel mai mare din Uniunea Europeană, a obţinut, ieri, aprobarea Comisiei de la Bruxelles, după ce executivul elen a anunţat măsuri noi.

Comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Joaquin Almunia, a declarat: "Susţinem programul Greciei; ne exprimăm încrederea şi sprijinim autorităţile elene. Implementarea acestui program nu este uşoară".

Almunia a subliniat că obiectivele Greciei de reducere a deficitului bugetar sunt realizabile, dar dificile. Domnia sa a explicat că oficialii UE vor monitoriza cu atenţie eforturile guvernului elen de reducere a cheltuielilor publice şi de efectuare a reformelor, şi vor fi solicitate noi măsuri dacă Grecia nu-şi va îndeplini angajamentele.

La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat: "Deficitul guvernamental imens al Greciei în 2009 a fost o surpriză pentru noi. Un astfel de deficit rezultă dintr-o combinaţie de derapaje bugetare şi informare statistică problematică. Un deficit de asemenea magnitudine trebuie să fie corectat în mod decisiv. Mai mult, datoria guvernamentală a Greciei este extrem de ridicată. Grecia este hotărâtă să-şi corecteze deficitul excesiv. La jumătatea lunii ianuarie, guvernul a adoptat un program pentru aducerea deficitului sub nivelul de 3% din PIB până în 2012".

În 2009, deficitul bugetar al Greciei a fost de 12,7% din PIB.

Economistul american Nouriel Roubini a afirmat, ieri, că UE, Banca Centrală Europeană (BCE) sau Fondul Monetar Internaţional (FMI) vor lansa, probabil, o ofertă de sprijin financiar pentru Grecia, ca să ajute această ţară să nu intre în faliment.

"Aştept să apară un sprijin financiar", a declarat Roubini postului de televiziune Bloomberg. Potrivit afirmaţiilor sale, sprijinul financiar va veni fie direct de la UE sau BCE, fie de la FMI, caz în care Grecia ar trebui să solicite un pachet de salvare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb