Un membru al board-ului Gazprom vine, astăzi, în România

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 29 octombrie 2008

Un membru al board-ului Gazprom vine, astăzi, în România

Vlada Rusakova, director de dezvoltare strategică şi membru al board-ului Gazprom, vine, astăzi, la Bucureşti, unde are programate întâlniri cu reprezentanţi ai Minister-ului Economiei şi Finanţelor, precum şi cu oficiali "Transgaz" şi "Romgaz". Vizita în România a Vladei Rusakova va dura doar o zi şi survine unei întâlniri recente, la Moscova, a unor reprezentanţi "Transgaz" şi "Romgaz" cu Alexei Miller, preşedintele Gazprom. Confirmarea informaţiei a venit din partea directorului general al "Transgaz", Ioan Rusu, şi a directorului general adjunct al "Romgaz", Lucian Stancu.

Potrivit NewsIn, Rusakova se află într-un turneu prin ţări europene, zilele trecute ea aflându-se în Slovenia şi Grecia, pentru negocieri privind studiile de fezabilitate la proiectul South Stream. Gazoductul care ar urma să lege Rusia de Italia şi care în mare parte ar urma să traverseze mai multe ţări ale Uniunii Europene ar putea fi şi pe agenda dis-cuţiilor Gazprom la Bucureşti. Săptămâna trecută, oficialii Gazprom au sugerat că orice ţară care are disponibilitatea de a se implica în acest proiect este binevenită, în măsura în care manifestă disponibilitate şi cu condiţia ca negocierile să se desfăşoare rapid.

Chestiunea disponibilităţii României de a participa în acest proiect, care este perceput ca şi concurent al gazoductului Nabucco proiectat de SUA şi UE, este motiv de dis-pută la nivelul declaraţiilor liderilor politici de la Bucureşti. Astfel, preşedintele Băsescu este cunoscut ca fiind promotor asiduu al proiectului Nabucco, în vreme ce săptămâna trecută ministrul Finanţelor şi al Economiei, Varujan Vosganian, afima că România ar trebui să participe şi la South Stream.

Directorii generali ai "Romgaz" şi "Transgaz", Francisc Toth şi Ioan Rusu, declarau, săptămâna trecută, că discuţiile recente de la Moscova pe care le-au avut cu preşedintele Gazprom, Alexei Miller, nu s-au referit la participarea României în cadrul proiectului South Stream.

Cu privire la planurile Gazprom privind România, compania a precizat că, din pers-pectiva sa, construirea unei noi conducte de tranzit de gaze în România va ajuta la crearea unui sistem de tranzit al gazului dinspre Rusia spre Balcani şi Turcia, cu o capacitate de până la 18,7 miliarde metri cubi pe an.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb