Ungaria a găsit, din nou, diferenţe de calitate la produsele alimentare din centrul şi vestul Europei

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 10 august 2017

La cele mai recente teste privind calitatea alimentelor, s-au descoperit discrepanţe la o treime din cele 39 de produse vândute sub branduri identice în Ungaria şi în Europa Occidentală, a anunţat Ministerul Agriculturii de la Budapesta, transmite MTI, citată de Agerpres.

Discrepanţele înregistrate la produsele consumate, în general vara, confirmă existenţa "standardelor duble de calitate" în interiorul Uniunii Europene, a precizat Ministerul Agriculturii din Ungaria.

În ultimele două luni, Autoritatea Sanitară - Veterinară din Ungaria (NEBIH) a testat 23 de produse ambalate, folosite pentru fripturile la grătar (barbecue), opt băuturi alcoolice şi răcoritoare, precum şi opt tipuri de fructe şi legume.

Lista ingredientelor scrise pe ambalaj a arătat diferenţe în cazul a patru produse alimentare şi două băuturi alcoolice, iar testele cu senzori au indicat diferenţe în cazul a cinci produse ambalate în pofida ingredientelor identice scrise pe ambalaj. Toate fructele şi legumele incluse în studiu au îndeplinit cerinţele actuale de calitate, dar există diferenţe semnificative în cazul ciupercilor vândute în Ungaria şi în Europa Occidentală, a precizat Ministerul Agriculturii din Ungaria.

Unele multinaţionale au minimalizat temerile privind produsele de calitate inferioară vândute în Europa de Est, dar au acceptat posibilitatea existenţei unor produse de o calitate diferită, în urma studiilor privind gusturile şi atitudinile de pe diversele pieţe.

Alte companii citează veniturile scăzute ale consumatorilor din Europa de Est, care determină multinaţionalele să le ofere produse mai ieftine, înlocuind o parte dintre ingredientele mai scumpe.

Robert Zsigo, secretar de stat, responsabil cu supervizarea reţelei alimentare, a anunţat recent că Executivul de la Budapesta pregăteşte un proiect de lege prin care vrea să forţeze companiile multinaţionale să precizeze pe etichetele produselor vândute în Ungaria dacă există diferenţe de calitate sau în privinţa ingredientelor.

În martie, Autoritatea Sanitară - Veterinară din Ungaria (NEBIH) a finalizat analiza unui număr de 96 de produse achiziţionate în Ungaria, Austria şi Italia. Din totalul celor 84 de produse alimentare, au fost analizate şapte sortimente de bere şi cinci tipuri de mâncare pentru animale. Au fost descoperite diferenţe în 71 de cazuri, inclusiv 30 de cazuri în care erau diferenţe legate de gust, opt cazuri în care erau ingrediente diferite şi 33 de cazuri în care şi gustul şi ingredientele erau diferite, a explicat Zsigo. Analiza a demonstrat că în unele cazuri sunt vândute în Ungaria produse de calitate mai slabă decât în Europa Occidentală, sub acelaşi brand sau sub un brand comparabil, susţine oficialul ungar.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Presupun ca autoritatile romane nu au gasit nicio diferenta... ca nu prea le-am auzit sa spuna ceva de rau.

    Romanii sunt si mai saraci decat ungurii, asa ca sigur noi avem parte de produse si mai proaste. Totusi, nu toti romanii sau ungurii sunt la fel de saraci, iar daca exista diferente de calitate, ar trebui sa stim. Ce e asa mare problema? Sa puna acolo o eticheta pe produsele de slaba calitate in care sa scrie ca sunt "produse pentru saraci". Ca nu e OK sa li se faca reclama ca unor produse de cea mai inalta calitate dar sa fie produse *pentru saraci*, fiindca aia inseamna inselaciune. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb