Ungaria a rambursat integral sprijinul obţinut de la FMI

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 august 2013

Ungaria a rambursat ieri, anticipat, ultima parte din împrumutul de urgenţă obţinut de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) în anul 2008, conform Ministerului Economiei de la Budapesta.

Agenţia pentru administrarea datoriei statului a rambursat către FMI o sumă de 2,15 miliarde euro în trei valute diferite: dolari, euro şi lire sterline. Prin rambursarea anticipată a acestui credit, care trebuia achitat în trimestrul al treilea al anului următor, Ungaria a economist 3,5 miliarde forinţi (10 milioane de lire sterline), potrivit Ministerul Economiei.

Ungaria a obţinut un împrumut în valoare de 20 de miliarde euro de la FMI şi Uniunea Europeană în 2008, după ce nu a mai avut acces la piaţa obligaţiunilor. Începând din 2010 însă, când puterea a fost preluată de guvernul condus de Viktor Orban, relaţiile dintre Budapesta şi FMI au devenit tensionate. Luna trecută, guvernatorul Băncii Naţionale a Ungariei, Gyorgy Matolcsy, a lansat procedura de închidere a biroului FMI de la Budapesta.

Într-o scrisoare trimisă la acel moment directorului general al FMI, Christine Lagarde, Gyorgy Matolcsy afirma că se aşteaptă ca Ungaria să ramburseze până la finele acestui an împrumutul pe care l-a primit de la FMI în 2008 şi, astfel, nu mai vede nicio justificare pentru ca Misiunea FMI la Budapesta să fie permanentă. "Având în vedere că acordul stand by este aproape finalizat, am ajuns la concluzia că nu mai e necesară menţinerea Biroului Fondului de la Budapesta", a spus Matolcsy.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb