Ungaria va finanţa o facultate de finanţe la Târgu Mureş, prin Banca Naţională

E.D.
Cultură / 29 august 2014

Banca Naţională a Ungariei (MNB) va investi 200 miliarde forinţi (638 de milioane de euro) în patru fundaţii, printre care şi o facultate de finanţe în Târgu Mureş, în ideea de a "întări calitatea sistemului superior de învăţământ", a declarat guvernatorul MNB, Gyorgy Matolcsy pentru publicaţia online vs.hu.

"Vom înfiinţa o facultate de economie şi finanţe la Colegiul Kecskemét College, o facultate de finanţe la Târgu Mureş (România), o şcoală de doctorat la Buda Castle şi un centru de training financiar la Pesta", a precizat Matolcsy.

Potrivit acestuia, motivul pentru care Banca Naţională a Ungariei a decis să-şi lanseze propriile programe de pregătire în economie este acela că "doctrinele învechite şi greşelile şcolilor economice neoliberale continuă să domine sistemul de educaţie economic şi financiar din Ungaria".

Guvernatorul MNB a subliniat că banii alocaţi în acest sens vor veni din profiturile înregistrate de Banca Naţională, iar contribuabilii nu vor fi implicaţi în niciun fel.

Potrivit lui Matolcsy, ca urmare a unui ciclu de reducere a dobânzii, care a durat doi ani, Banca Naţională a Ungariei a putut să economisească 280 de miliarde de forinţi, ceea ce i-a permis să încheie anul 2013 pe profit, lucru aşteptat să se întâmple şi în următorii ani.

Declaraţiile lui Matolcsy vin după ce portalul de ştiri economice HVG a anunţat, ieri, că Banca Naţională a Ungariei a decis să acorde un grant de 200 de miliarde de dolari, de 1,5 ori mai mult decât bugetul anual al sistemului superior de învăţâmânt din Ungaria, celor cinci fundaţii ale sale pentru "a promova doctrinele sale economice neortodoxe".

Potrivit datelor Oficiului central de Statistică, statul ungar a cheltuit anul trecut pentru sistemul superior de învăţâmânt suma de 123,5 miliarde de forinţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb