"UniCredit" vrea rol de lider în Europa

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 mai 2012

"UniCredit" şi-a majorat profitul cu 13% în primul trimestru din 2012, la 914 milioane de euro.

"UniCredit" şi-a majorat profitul cu 13% în primul trimestru din 2012, la 914 milioane de euro.

"UniCredit" SpA, cea mai mare bancă din Italia, s-ar putea extinde în ţările în care operează, urmărind să aibă "un rol de lider" în Europa, afirmă noul preşedinte al instituţiei de credit, Giuseppe Vita, conform Bloomberg.

"Vreau să contribui la crearea unei bănci europene mai puternice, care să se poată extinde în Germania, Polonia, Turcia şi toate celelalte ţări în care este prezentă", a spus Vita, la finele săptămânii trecute, în cadrul conferinţei prilejuite de preluarea mandatului de preşedinte al "UniCredit".

Vita, în vârstă de 77 de ani, a fost numit în fruntea băncii italiene în cadrul adunării generale a acţionarilor din 11 mai şi îl înlocuieşte în această funcţie pe Dieter Rampl.

Noul preşedinte a subliniat: "O bancă locală nu poate supravieţui în Europa, pe termen lung. UniCredit este singura bancă italiană care poate să crească în exterior".

"UniCredit", care operează în 22 de ţări, inclusiv în Germania, Austria şi Polonia, obţine aproape 57% din vânzări în afara Italiei. În perioada 2005 - 2008, banca a cheltuit 61 de miliarde de dolari pe tranzacţii de preluare în Europa, acumulând active de 927 de miliarde euro. Printre aceste achiziţii se numără HVB AG, a treia bancă din Germania, şi mari creditori din Polonia şi Austria.

În prezent, "UniCredit" derulează un plan de reducere a costurilor şi analizează strategia din centrul şi estul Europei.

Directorul executiv al "UniCredit", Federico Ghizzoni, se concentrează pe investiţiile în ţările emergente din Europa, în care banca are cele mai mari şi profitabile divizii. Potrivit spuselor oficialului băncii, este vorba despre Rusia, Polonia, Turcia şi Republica Cehă.

"Nu suntem o bancă internă. Suntem înarmaţi să fim competitivi la nivel european. Ţinând cont de diversificare, suntem cea mai europeană bancă", a afirmat Ghizzoni.

Europa Centrală şi de Est a contribuit cu jumătate la profitul operaţional net recurent al băncii în primul trimestru. Acest câştig a crescut cu 2% în perioada menţionată, la 563 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb