"Unilever" scoate la vînzare divizia de alimente congelate

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 februarie 2006

Compania anglo-olandeză "Unilever" va renunţa la majoritatea operaţiunilor europene din sectorul alimentelor congelate, considerînd că aceasta este cea mai bună cale de creare a valorii, mai ales că activităţile în cauză demonstrează o creştere înceată. "Unilever", al treilea producător mondial de pe segmentul alimentar, va păstra activităţile de acest gen din Italia. În consecinţă, vor fi înstrăinate active care includ patru unităţi de procesare din Marea Britanie şi Germania. Acestea numără circa 3.500 de salariaţi. Produsele realizate în Marea Britanie şi Germania poartă marca Iglo, respectiv Birds Eye. Cele din Italia sînt cunoscute sub brandul Findus. De menţionat că "Unilever" nu renunţă la producţia de îngheţată.

"Unilever" a raportat profit pentru ultimul trimestru din 2005, lăsînd în urmă pierderile cu care s-a confruntat în aceeaşi perioadă din 2004, din cauza deprecierii anumitor active. Cîştigul net al companiei a fost de 684 milioane de euro (820 milioane de dolari), comparativ cu pierderile de 144 milioane de euro din ultimul trimestru din 2004. Analiştii preconizau un profit de circa 700 de milioane de euro. Vînzările "Unilever" au atins 10,1 miliarde de euro, nivel aproape neschimbat faţă de anul anterior. Profitul operaţional al companiei a crescut cu 25% pe întreg anul 2005, la 5,314 miliarde de euro. "Renunţarea la operaţiunile din domeniul alimentelor congelate va avea, în mod definitv, o influenţă pozitivă asupra evoluţiei vînzărilor", declară Richard Withagen, analist la "SNS Securities" din Amsterdam. Acesta susţine că operaţiunile vizate ar putea avea venituri anuale din vînzări de 1,4 miliarde de dolari.

Pentru anul în curs, compania şi-a stabilit ca priorităţi susţinerea creşterii şi îmbunătăţrea profitabilităţii. Oficialii "Unilever" aşteaptă o rată de creştere cuprinsă între 2 şi 4% pentru cota de piaţă, pînă în 2010. În 2006, compania plănuieşte să răscumpere acţiuni de 500 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb