United Media Services: YouTube Premium, preferatul românilor la capitolul reţele sociale cu abonamente plătite

F.D.
Miscellanea / 23 noiembrie 2023

United Media Services: YouTube Premium, preferatul românilor la capitolul reţele sociale cu abonamente plătite

În contextul în care Meta a anunţat introducerea unui abonament plătit fără reclame pentru utilizatorii Facebook şi Instagram, United Media Services revine pe piaţă cu un nou studiu cantitativ prin care analizează detaliat părerea consumatorilor despre abonamentele premium/plătite oferite în prezent de platformele de social media.

Astfel, în urma acestuia, în general, rezultă că părerile cu privire la utilitatea abonamentelor premium sunt împărţite, iar oamenii cred mai degrabă că nu merită să plătească pentru unele beneficii şi caracteristici premium ale platformelor de social media pe care le folosesc.

Marea majoritate (87%) a celor care utilizează Facebook şi/ sau Instagram nu sunt interesaţi să plătească pentru un abonament premium (fără reclame) la Meta

Cu toate acestea, ei găsesc o oarecare valoare în plata pentru versiunile premium YouTube şi Spotify (majoritatea până la 25 RON/lună).

Totuşi, 3 din 10 utilizatori de reţele sociale au declarat că plătesc în prezent pentru unele abonamente premium, YouTube Premium fiind cel mai folosit (1 din 5 utilizatori YouTube); de asemenea, 1 din 10 utilizatori Facebook/Instagram au declarat că s-au abonat deja la Meta Premium.

"Spotify Premium are un grad foarte bun de retenţie printre utilizatorii săi, 1 din 3 folosind versiunea plătită, de unde rezultă că românii sunt consumatori de muzică şi prefer să se bucure de aceasta fără să fie întrerupţi de publicitate sau alte mesaje.

Deşi experienţa fără reclame este cel mai revendicat beneficiu al unui abonament premium, utilizatorii sunt atraşi nu numai de acest lucru, ci şi de alte caracteristici, şi anume conţinut exclusiv/premium, spaţiu de stocare suplimentar, setări de confidenţialitate îmbunătăţite etc. Dar pentru majoritatea utilizatorilor de reţele sociale, aceste beneficii nu justifică plata unui abonament premium," a spus Anca Băcăianu, Head of Strategy and Research la United Media Services.

YouTube are serviciile premium cele mai atractive pentru utilizatorii de social media (31% fiind interesati de YouTube Premium), fiind urmat la mare distanţă de Meta Premium (Facebook & Instagram) cu 11%, Spotify Premium (10%), LinkedIn Premium (8%), etc.

Reclamele din social media = sursă de informaţie înainte de shopping

"În ceea ce priveşte aglomerarea de reclame din reţelele de socializare, românii au observat-o, dar s-au obişnuit cu ea şi par să nu fie deranjaţi de acest aspect. Mai mult decât atât, mulţi utilizatori consideră în mod conştient reclamele de pe reţelele de socializare drept o sursă importantă de informaţii în vederea realizării cumpărăturilor şi uneori chiar un subiect interesant de discuţie cu prietenii, pe care nu l-ar rata. Putem concluziona astfel că, în mod interesant, reclamele pe reţelele sociale nu reprezintă pentru utilizatori un factor disturbator atât de puternic pe cât ne-am putea aştepta astfel încât să ducă la deciz

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb