UP ROMÂNIA: Beneficiile extrasalariale pentru angajaţii din România se vor digitaliza accelerat în 2022

S.B.
Miscellanea / 27 ianuarie 2022

Elena Pap, director regional Up Group

Elena Pap, director regional Up Group

Marile platforme de recrutare online din România anunţă că majoritatea companiilor va menţine, în anul 2022, beneficiile extrasalariale pentru angajaţi, pentru a-şi asigura o cât mai bună motivare şi fidelizare a acestora, potrivit Up România.

Companiile tind chiar să-şi extindă opţiunile de la tichetele de masă, cadou, vacanţă şi cultură (beneficiile extrasalariale cele mai dorite de angajator şi angajaţi) la beneficii flexibile.

Up România, companie specializată în crearea de soluţii moderne de plată şi de optimizare a costurilor pentru companii, angajaţi şi comercianţi, oferă o varietate de beneficii extrasalariale, continuă accelerarea digitalizării, investind în noi tehnologii care îmbunătăţesc experienţa companiilor şi beneficiarilor de tichete electronice (carduri). Schimbările legislative recente anunţă, începând cu 01 Februarie 2022, obligativitatea acordării tichetelor de valoare (masă, cadou, vacanţă, cultură) exclusiv pe suport electronic (card), ceea ce va contribui, în mod evident, la accelerarea digitalizării produselor din categoria beneficii extrasalariale.

O varietate de beneficii extrasalariale şi necesitatea digitalizării

Angajaţii sunt din ce în ce mai greu de motivat de către companii, iar salariul nu mai este considerat argumentul suprem. O arată studiile lansate recent de cele mai mari platforme de recrutare online din România - BestJobs şi eJobs, care reconfirmă tendinţa românilor de a migra mult mai uşor de la o companie la alta în căutarea împlinirii profesionale şi a unui mediu atractiv de lucru.

Strategiile de HR s-au adaptat din mers, iar multe companii au înţeles că-şi vor ţine oamenii aproape dacă vor continua să le acorde beneficii extrasalariale sau, după caz, vor începe s-o facă. Vestea cea bună, ne spune eJobs, este că, în ciuda greutăţilor pandemiei, 87% dintre companiile româneşti oferă în continuare beneficii extrasalariale, de la tichete de masă (20%), prime de Crăciun (28%), al 13-lea salariu şi bonusuri de performanţă (15%) şi până la abonamente la clinici private sau asigurări private. În companii cu bugete mai mari (în medie 100-150 euro/luna/salariat), angajaţii primesc bugete flexibile şi acces la platforme, precum Up MultiBeneficii.

Up MultiBeneficii este o platformă online, dezvoltată de Up România, prin care poţi oferi angajaţilor posibilitatea de a decide cum îşi utilizează fondurile puse la dispoziţie lunar sau anual de către angajatorii lor. Ce au în comun multe dintre aceste beneficii? Cresc motivarea angajaţilor şi puterea lor de cumpărare, oferind avantaje fiscale companiilor care utilizează genul acesta de instrumente în fidelizarea angajaţilor. Digitalizarea aduce şi necesitatea gestionării facile a beneficiilor extrasalariale atât de către cei care le acordă (angajatori), cât şi de cei care le utilizează (angajaţi).

"Digitalizarea beneficiilor extrasalariale este un fenomen firesc, iar contextul pandemic, în care mulţi angajaţi lucrează de acasă şi cer mai multă flexibilitate, a contribuit la creşterea interesului pentru tichete de valoare electronice (carduri) şi la creşterea interesului pentru platforme de beneficii flexibile, precum Up MultiBeneficii. Up România a investit în digitalizare şi în dezvoltarea soluţiilor de tip self-service atât în cazul companiilor care prin intermediul uponline.ro pot gestiona, comanda şi vizualiza online beneficiile acordate, cât şi al beneficiarilor, care-şi pot consulta soldul, accesa oferte speciale prin intermediul aplicaţiei Up Mobil sau, în cazul Up MultiBeneficii, pot opta către ce beneficii - fixe şi/sau flexibile - să redirecţioneze bugetele primite lunar de la angajator. Pentru noi, digitalizarea rămâne centrul strategiilor de dezvoltare şi în 2022", spune Elena Pap, director regional Up Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb