UPDATE Băsescu: Vânzarea CFR Marfă nu e în atribuţiile CSAT

F. A.
Politică / 26 iulie 2013

Update 14:51: Ponta: "Lăsaţi-l pe Băsescu că e la plajă sau la Cireşica"

Premierul Victor Ponta a afirmat, astăzi, întrebat fiind despre declaraţiile făcute de Preşedinţie în legătura cu privatizarea CFR Marfă: "Lăsaţi-l pe Băsescu că e la plajă sau la Cireşica", potrivit surselor de presă.

Referitor la cele 3 contracte de privatizare despre care susţine că au fost avizate de către CSAT, Ponta a răspuns: "Despre lucruri serioase, vorbim în locuri serioase".

"Dacă mă credeţi, bine, dacă nu ...despre lucruri serioase, de serviciu, vorbim la serviciu. Repet, din punctul meu de vedere, lucruri serioase nu se discută nici la raliu, nici pe plajă", a declarat premierul jurnaliştilor, înainte de a porni pe traseul Raliului Sibiului.

Update 14:39: Guvernul României:"CSAT a avizat de trei ori până acum privatizare CFR Marfă"

Neformularea unei poziţii a CSAT va bloca privatizarea CFR Marfă, avertizează Guvernul, potrivit unui comunicat de presă.

"Guvernul României aşteaptă în continuare convocarea CSAT de către preşedintele României şi formularea unei poziţii cu privire la finalizarea negocierilor pentru privatizarea CFR Marfă", se specifică în comunicat.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Guvernului României, Andrei Zaharescu, anunţă că CSAT a avizat de trei ori privatizarea CFR Marfă.

"Cu sau fără competenţe, CSAT a avizat de trei ori până acum privatizarea CFR Marfă. În 2011, 2012 şi 2013 s-au dat avize ale CSAT în legatură cu această privatizare", a declarat domnia sa.

---

Vânzarea CFR Marfă nu e în atribuţiile Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), a declarat, astăzi, preşedintele Traian Băsescu, conform unui comunicat emis de Administraţia Prezindenţială.

Declaraţiile făcute de Preşedinţie vin după ce premierul Ponta a declarat, ieri, că CSAT ar fi avizat trei contracte de privatizare.

"De la intrarea în vigoare a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi până în prezent, CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitaţie, acest lucru neintrând în atribuţiile CSAT", se arată în comunicatul de presă.

"Premierul este invitat să-şi asume responsabilitatea care decurge din funcţiile pe care le îndeplineşte în derularea privatizării companiei CFR Marfă SA", se mai precizează în comunicatul de presă.

De asemenea, Preşedinţia îi cere premierului Victor Ponta să nominalizeze cele 3 contracte de privatizare care, potrivit premierului, au primit avizul Consiliului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb