UPDATE Cod portocaliu de inundaţii pentru judeţele Vaslui şi Galaţi

F.A.
Miscellanea / 13 septembrie 2013

Update 12:58

Un dig a fost rupt de apele râului Siret, în judeţul Galaţi, fiind afectată comuna Jieni, transmite Realitatea.net.

Apa a intrat în comună, fără a ameninţa până acum casele oamenilor. Locuitorii sunt, însă, evacuaţi.

----

Update 12:40

PAID - Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale îi va despăgubi în regim de urgenţă pe toţi proprietarii de locuinţe din judeţele afectate de inundaţii care deţin o poliţă de asigurare obligatorie valabilă.

"Ca urmare a inundaţiilor catastrofale din ultimele două zile, PAID anunţă că va rezolva în regim de urgenţă dosarele de daună ale tuturor proprietarilor, din zonele afectate, care deţin o poliţă de asigurare obligatorie a locuinţelor. În acest scop, la nivelul PAID a fost format deja un comitet de urgenţă cu atribuţii în centralizarea tuturor informaţiiilor din teritoriu", potrivit unui comunicat de presă.

----

Update 12:16

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat astăzi că medicii veterinari oficiali zonali şi concesionari au evaluat situaţia pierderilor de animale pe raza comunelor afectate de inundaţii, în prezent fiind vorba de 7.280 de păsări, 252 de oi, un cal, 20 de câini, şase vaci şi 79 de porci.

În plus, Direcţia veterinară din judeţul Galaţi a instituit serviciul de permanenţă pentru a prelua apelurile de urgenţă din comunele afectate de inundaţii, iar cetăţenilor şi autorităţilor li s-a solicitat să informeze medicul veterinar dacă există animale în pericol sau bolnave.

"Medicii veterinari zonali şi cei concesionari se află în zonele afectate pentru supravegherea şi rezolvarea problemelor apărute din cauza acestor inundaţii. Primăriile localităţilor afectate au fost informate cu privire la faptul că au obligaţia, conform prevederilor legale, să efectueze ecarisarea teritoriului, fiecare primărie având contract cu firmă de ecarisare", potrivit unui comunicat de presă.

----

Update 12:01 Militarii intervin pentru consolidarea unui dig de pe malul Siretului

Ministerul Apărării Naţionale informează că 30 de militari cu unelte genistice şi un autocamion DAC, aparţinând Batalionului 300 Infanterie de la Galaţi, vor interveni urgent, din ordinul ministrului Mircea Duşa pentru consolidarea cu saci cu nisip a digului de pământ de pe malul râului Siret, în dreptul localităţii Ijdileni, judeţul Galaţi.

----

Update 11:57

Administraţia locală a Sectorului 1 a pus la dispoziţia autorităţilor din judeţul Galaţi o instalaţie de potabilizare a apei, în condiţiile în care sursele de apă din această zonă au fost grav afectate din cauza inundaţiilor, conform unui comunicat de presă.

Instalaţia a fost achiziţionată de Consiliul Local Sector 1 pentru a fi folosită în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" al Municipiului Bucureşti format din 9 persoane a ajuns azi-noapte, în jurul orelor 24:00, în judeţul Galaţi şi urmează să acţioneze pentru potabilizarea şi distribuirea apei către populaţie în zonele afectate de inundaţii.

Instalaţia de potabilizare a apei are capacitatea de a produce 4m³ de apă/oră. Aceasta funcţionează cu un grup electrogen, trăgând apa din fântânile afectate de ploi, pe care o purifică şi o transformă în apă potabilă.

---

Update 11.47

Judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea se află sub incidenţa unei noi avertizări cod portocaliu de inundaţii de vineri, ora 21:00 până sâmbătă la ora 10:00.

Pentru alte şase judeţe (Vaslui, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa) a fost emis cod galben, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

----

Update 10:32

În localitatea Pechea din judeţul Galaţi s-a dat alarma, localnicii lăsând totul în urmă şi părăsindu-şi locuinţele, pentru a-şi salva vieţile.

---

Update 09:14

Militarii Batalionului 300 Infanterie Galaţi continuă să acţioneze, în această dimineaţă, pentru ajutarea populaţiei, evacuarea bunurilor din gospodării şi limitarea efectului viiturii din localităţile Izvoarele şi Slobozia Conachi, judeţul Galaţi, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Astfel, 29 de militari cu un camion Dac 665 T acţionează în localitatea Izvoarele, la 28 de kilometri Nord-Vest de municipiul Galaţi, iar 30 de militari cu un autocamion de acelaşi tip, în zona Slobozia Conachi, aflat la 29 de kilometri Nord-Vest de municipiu.

În cursul după-amiezii de ieri, militarii au transportat şi împărţit peste 20 de tone de apă minerală localnicilor afectaţi de inundaţii din localităţile Cuza Vodă, Pechea, Griviţa, Costache Negri, Cudalbi, Valea Mărului şi Cuca. Acţiunea s-a finalizat în această dimineaţă, la ora 02.00. În jurul aceleiaşi ore s-a finalizat şi intervenţia din localitatea Cuza Vodă, unde 30 de militari au acţionat mai mult de 12 ore.

----

Update 08:23

Autorităţile au emis un cod portocaliu de inundaţii pentru judeţele Galaţi şi Vaslui, valabil până la ora 12:00.

În această nopate, un număr de 15 case din zona Zorleni au fost luate de apă într-un sat din judeţul Vaslui.

Potrivit ISU Vaslui, s-a intervenit în zonă cu 8 autopompe, începând cu ora 3:00.

----

Moldova este sub cod galben de ploi torenţiale, până la ora 09:00, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Hidrologii au avertizat că până astăzi la prânz există risc de producere de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe cursurile superioare şi pe afluenţii din bazinele superioare ale râurilor: Corozel, Geru, Suhu, Chineja şi Horincea.

În noaptea de joi spre vineri în comuna Valea Mărului, o nouă viitură a trecut la miezul nopţii, iar starea de alertă se menţine. 400 de oameni au fost evacuaţi din calea apelor, a anunţat primarul Virgil Doca, conform HotNews.ro.

Ploile şi inundaţiile din ultimele două zile au cauzat moartea a nouă persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb