UPDATE Contractul de privatizare a CFR Marfă, aprobat de Guvern

F.A.
Companii / 24 iulie 2013

Contractul de privatizare a CFR Marfă, aprobat de Guvern

Update 21:42 Zaharescu: "Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei nu are dreptul legal să se exprime"

Guvernul aşteaptă o decizie în prima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării legat de CFR Marfă, purtatorul de cuvânt al Preşedinţiei neavând dreptul legal să exprime poziţii în numele CSAT din a cărui componenţă nu face parte, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu, conform unui comunicat remis redacţiei.

Andrei Zaharescu confirmă că Guvernul va transmite CSAT rezultatul finalizării negocierilor privind privatizarea companiei CFR Marfă.

"Decizia Guvernului este consecventă cu procedura pe care a aprobat-o CSAT în ceea ce priveşte strategia de privatizare a CFR Marfă. Considerăm că, dacă CSAT s-a pronunţat în legătură cu această privatizare înainte de derularea sa, trebuie să se pronunţe şi cu privire la rezultatele negocierii. Din punctul de vedere al mai multor ministere, precum Ministerul Apărării Naţionale sau Ministerul Justiţiei, în baza legii, această companie este una strategică şi face obiectul atribuţiilor CSAT. Guvernul va transmite toate documentele necesare, în acest sens", menţionează purtătorul de cuvânt al Executivului în comunicat.

"Din partea CSAT, Guvernul aşteaptă discuţii şi decizii responsabile referitoare la privatizarea unei companii strategice; polemicile şi declaraţiile politicianiste ale reprezentanţilor Administraţiei Prezidenţiale sunt contrare interesului public şi bunei funcţionări a instituţiilor statului, precum şi îndeplinirii angajamentelor pe care România şi le-a asumat de-a lungul timpului în faţa partenerilor noştri internaţionali - Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială", se mai arată în comunicat.

----

Update 19:08 Bogdan Oprea: "Ponta nu cunoaşte obiectul de activitate al CSAT"

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, a declarat, astăzi, că CSAT nu poate aviza contracte de privatizare, iar premierul Victor Ponta nu cunoaşte obiectul de activitate al Consiliului şi încearcă să fugă de responsabilitate în privinţa privatizării CFR Marfă, potrivit surselor de presă.

----

Update 19:02 Guvernul: Contractul CFR Marfă va fi desfiinţat dacă nu e finalizat independent de orice culpă a GFR

"Dacă finalizarea nu va avea loc, independent de orice culpă a Cumpărătorului, într-o perioadă de maxim 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a prezentei Hotărâri, contractul se desfiinţează de plin drept fără a mai fi necesară punerea în întârziere şi fără orice altă formalitate prealabilă şi fără intervenţia instanţei", se arată într-un comunicat al Guvernului.

----

Update 15:58 Ponta: "Contractul de vânzare a CFR Marfă va fi semnat după şedinţa CSAT"

Contractul de vânzare a companiei CFR Marfă va fi semnat doar după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), probabil în luna septembrie, iar procedura de privatizare va fi finalizată în termen de 60 zile, a precizat premierul Victor Ponta.

---

Update 15:11 Ponta: "Am adoptat Hotărârea de Guvern privind contractul de privatizare a CFR Marfă"

Premierul Victor Ponta a confirmat, într-o conferinţă de presă, că Hotărârea de Guvern privind contractul de privatizare a CFR Marfă a fost adoptată în şedinţa Executivului de astăzi.

"Am adoptat, conform Legii privatizării, hotărârea de guvern (...) A fost un angajament în faţa FMI şi a Comisiei Europene, asumat înainte de Guvernul pe care îl conduc, de preşedintele Băsescu. Am obţinut avizul preliminar şi această HG o vom transmite către CSAT spre avizare", a afirmat Ponta.

Ponta a precizat că, dacă sunt lucruri de natură să afecteze procesul de privatizare, acestea ar trebui discutate în şedinţa CSAT. Domnia sa a mai declarat că dacă preşedintele Traian Băsescu nu va convoca CSAT-ul, atunci licitaţia se va anula.

----

Contractul de privatizare a companiei CFR Marfă a fost aprobat de Guvern, în şedinţa de astăzi, potrivit surselor de presă.

Premierul Victor Ponta a confirmat că Guvernul va aproba, azi, contractul de privatizare a societăţii CFR Marfă, precizând că documentul va fi transmis şi Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), astfel încât preşedintele Traian Băsescu să nu lase Guvernul "să greşească".

"Aprobăm hotărârea de guvern, o trimitem la CSAT, spre aviz, că dacă preşedintele ştie ceva ce noi nu ştim, nu trebuie să ne lase să greşim", a menţionat premierul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb