UPDATE: DOSARUL "TRANSFORMATORUL" Excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Relu Fenechiu a fost respinsă astăzi de ÎCCJ

F.A.
Anticorupţie / 17 iulie 2013

Excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Relu Fenechiu a fost respinsă astăzi de ÎCCJ

Update 11:14

Excepţia de neconstituţionalitate ridicată de fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, în dosarul "Transformatorul" a fost respinsă astăzi de ÎCCJ, arată sursele de presă.

Excepţia a fost ridicată iniţial, la instanţa de fond, care a respins-o, iar Relu Fenechiu a declarat recurs. Prin aceasta se arăta că actul normativ care reglementează atribuţiile Gărzii Financiare sunt în contradicţie cu mai multe articole din Constituţie şi cu articolul 6 din CEDO.

Update 10:03

Relu Fenechiu a declarat că "dacă lucrurile nu iau o întorsătură în direcţia corectă" va trebui să se adreseze la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

"Fiecare cetăţean are dreptul la apărare. Sunt decis să merg la CEDO", a menţionat Fenechiu.

...

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României (ÎCCJ), pentru judecarea unui recurs pe care l-a făcut la o decizie de respingere a unei excepţii de neconstituţionalitate în dosarul "Transformatorul", arată sursele de presă.

Acesta a declarat că nu speră să fie achitat de o instanţă care judecă în aceeaşi curte cu completul care l-a condamnat, dar speră să fie trimis dosarul la rejudecare, adăugând că este mâhnit şi că deocamdată se gândeşte la familie.

Fenechiu a declarat că a găsit documente care arată că transformatoarele şi întrerupătoarele vândute de firmele sale către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova au fost ulterior vândute sau folosite, iar aceste aspecte nu au fost prezentate în raportul Gărzii Financiare, singurul document pe care se bazează acuzaţia pentru care a fost condamnat.

Privind procesul de disponibilizări de la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă "CFR", acesta a menţionat: "Nu ştiu ce decizie va lua noul ministru, dar eu le-am promis oamenilor că atâta timp cât sunt eu, nu vor fi disponibilizări".

Deputatul PNL, Relu Fenechiu, a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul "Transformatorul", în care era cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu si-ar recunoaste ticalosii astia vina nici daca i-ai pica cu ceara,cum se zice in popor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb