UPDATE Tăriceanu afirmă că impozitul pe dividende va fi eliminat atunci când condiţiile bugetare vor fi ameliorate

S.A.
Macroeconomie / 3 septembrie 2017

Tăriceanu afirmă că impozitul pe dividende va fi eliminat atunci când condiţiile bugetare vor fi ameliorate

Actualizare 11:15 Mihai Tudose spune că decizia eliminării impozitului pe dividende va fi adoptată în acest an, pentru anul viitor

Decizia eliminării impozitului pe dividende va fi luată anul acesta, urmând să intre în vigoare de anul viitor, a declarat premierul Mihai Tudose, care a explicat că aceasta este o măsură care poate fi implementată şi mai devreme de şase luni.

Mihai Tudose a fost întrebat, aseară, în conferinţa de presă susţinută la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD, dacă impozitul pe dividende va fi sau nu eliminat.

El a afirmat: "Tot ce înseamnă măsuri fiscale sunt măsuri care pot fi implementate şi mai devreme de şase luni pentru că nu sunt măsuri care taie, sunt măsuri care dau. Pot fi implementate până la 1 ianuarie, vă vor fi prezentate şi făcute public odată cu proiectul de buget. Astăzi nu avem o analiză care să ne spună că nu ne permitem să facem acest lucru".

Întrebat când va fi adoptată această măsură, Mihai Tudose a spus: "Va fi adoptată atunci când va fi adoptată. Anul ăsta. Ea va fi adoptată pentru anul viitor. Nu vorbim de bugetul pe luna asta, nici pe anul ăsta, face parte din construcţia bugetară pe anul 2018".

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat în conferinţa de presă că o decizie privind menţinerea sau eliminarea impozitului pe dividende va fi luată pe baza unor argumente şi simulări într-o şedinţă a Coaliţiei.

El a precizat: "În ceea ce priveşte impozitul pe dividende, dacă se va menţine sau dacă se elimină, în această perioadă premierul şi ministrul de Finanţe, împreună cu ceilalţi miniştri, lucrează la construcţia bugetului de stat pe anul viitor şi toate aceste elemente sunt luate în calcul. Când vor avea analiza finalizată, vom avea o discuţie într-o altă şedinţă a Coaliţiei majoritare şi pe argumente şi pe simulări se va lua decizia finală".

-------------

Eliminarea impozitului pe dividende nu va mai fi luată acum, ci în momentul în care condiţiile bugetare vor fi ameliorate, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, precizând că România se numără printre ţările cu o fiscalitate atrăgătoare şi că mediul de afaceri are parte de un tratament favorabil din partea statului român.

El a declarat, ieri după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, că eliminarea impozitului pe dividende va fi realizată atunci când nu va exista riscul unor dezechilibre macro-economice, relatează News.ro.

Tăriceanu a explicat: "Nu putem să dorim decât ceea ce este realizabil în acest moment. Economia funcţionează bine, avem premisele ca toată gama de măsuri pe care am preconizat-o să o putem implementa, dar fără ca să existe riscul unor dezechilibre macro-economice, fără să existe riscul unui excedent de deficit bugetar şi atunci această măsură va fi luată, dar nu în acest moment. Priorităţile pe care le-am setat şi nivelul de dezvoltare economică, creşterea economică ne permit în acest moment să facem numai ce se vede, rămânând în continuare ca această măsură de eliminare a impozitului pe dividende să fie luată în momentul în care condiţiile bugetare vor fi ameliorate".

El a subliniat că România este una dintre ţările cu o fiscalitate atrăgătoare odată cu eliminarea celor 105 taxe şi impozite şi cu diminuare la 10% a impozitului pe venit.

Liderul ALDE a menţionat: "Pe măsură ce economia progresează, vedeţi că avem cel mai înalt ritm de creştere economică, sigur că nivelul resurselor la buget va creşte şi va veni destul de repede momentul în care şi această măsură s-o adoptăm. Cred că în România, în ceea ce priveşte nivelul de taxe, suntem într-o poziţie foarte bună şi foarte atractivă odată cu introducerea cotei unice de impozitare, odată cu eliminarea celor 105 taxe şi impozite pe care noi am decis-o. Cred că încă o dată cu diminuarea la 10% a impozitului pe venit, România este printre ţările cu fiscalitatea cea mai atrăgătoare. Nu cred că suntem chiar atât de restanţi în această privinţă, adică şi această măsură dacă o vom adopta, voi fi extrem de bucuros, dar cred că şi în momentul de faţă, aşa cum stau lucrurile, mediul de afaceri are un tratament favorabil din partea statului român".

El a mai spus că devansarea unor măsuri economice de către guvernul anterior a dus la o diminuare a veniturilor cu 7 miliarde de lei, precizând că impozitul pe dividende nu reprezintă nici 10% din acea sumă.

Tăriceanu a mai spus: "Discuţia pe care am avut cu guvernul anterior a fost următoarea: noi avem în programul de măsuri diminuarea TVA-ului, scoaterea taxei pe stâlp, acciza de la carburant era programată să se aplice de la 1 ianuarie 2018, devansarea acestor măsuri nu ne-a costat decât 7 miliarde de lei. Vă spun că impozitul pe dividende nu este nici 10% din 7 miliarde. Sunt o serie de măsuri pe care noi am fi vrut să le luăm, dar această diminuare drastică a veniturilor ne obligă la o reeşalonare a lor. Aşa cum merge economia, v-am spus suntem pe primul loc la creştere economică, anul ăsta vom avea un coeficient mult mai ridicat al absorţiei fondurilor europene, la anul se va accentua acest lucru şi am garanţia că şi această măsură o vom putea implementa".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. .....Mincinosule....dar in campanie ce-ati promis ????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb