Actualizare 11:53
Traficul feroviar în judeţul Braşov, între Dârste şi Timişu de Sus, a fost reluat după ce echipajele CFR au reuşit remedierea defecţiunii.
Potrivit CFR SA, echipele de intervenţie au reuşit repunerea sub tensiune a firului de contact între Dârste şi Timişu de Sus, judeţul Braşov, cele şapte trenuri afectate urmând să fie treptat reînscrise în circulaţie.
Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR, a declarat: "Mecanicul trenului Regio 3023 a anunţat deranjamentul şi a spus că nu poate trece, în jurul orei 7.20. S-a întrerupt alimentarea cu energie electrică şi a fost trimisă o drezină de la Braşov pentru a remedia situaţia. A fost rezolvată rapid problema deoarece copacul doar s-a sprijinit pe linia de contact, nu a rupt-o".
Potrivit acesteia, întârzierile sunt cuprinse între 40 şi 120 de minute.
-------------
Traficul feroviar între Dârste şi Timişu de Sus, judeţul Braşov, este oprit după ce un arbore smuls de vântul puternic a căzut pe firul de contact, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică. Şapte trenuri sunt afectate, unele staţionând temporar între staţii, iar altele în gările de pe traseu, potrivit news.ro.
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunţat că, în această dimineaţă, echipele de intervenţie acţionează între staţiile Timişu de Sus şi Dârste pentru îndepărtarea unui copac prăbuşit pe linia de contact.
"Copacul smuls de rafalele puternice de vânt, care au depăşit în această zonă viteza de 80 de kilometri la oră, a rămas sprijinit pe firul de înaltă tensiune, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică", a anunţat CFR SA.
Şase trenuri de călători - R 3023, IR 15538, IR 14034, IR 1644, IR 1632, IR 1745 - staţionează temporar în gările Timişu de Sus, Dârste, Braşov şi Predeal, iar R 3023 staţionează între Dârste şi Timişu de Sus.
La faţa locului se intervine pentru îndepărtarea copacului şi remedierea deranjamentelor tehnice produse la linia de contact.
De asemenea, circulaţia rutieră pe mai multe drumuri din ţară este în continuare închisă din cauza arborilor căzuţi pe şosea şi care nu au putut fi îndepărtaţi până la lăsarea întunericului.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, s-au reluat intervenţiile de degajare a copacilor cazuţi pe DN 12 C, acţionând două echipaje din cadrul Detaşamentului Gheorgheni, un ofiţer şi opt subofiţeri.
De asemenea, un număr de 36 de posturi de transformare mai sunt afectate în zece localităţi: Borzont, Lacu Roşu, Chileni, Sanpaul, Orăşeni, Crăciunel, Satu Nou, Ocland, Petreni, Zetea.
La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă Suceava au anunţat că pe toate drumurile din judeţ care au fost afectate ieri de căderile de zăpadă şi colaci, se circula bine, iar în Pasul Tihuţa ninge viscolit, fără depunere de zăpadă. În schimb, circulaţia pe TransRarău este în continuare închisă.
Conform "Delgaz Grid", în judeţul Suceava mai erau nealimentaţi cu energie electrică în această dimineaţă un număr de 66 de consumatori din comuna Carlibaba.