UPDATE/ TUDOSE: "Nu am primit demisiile miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb"

A.C.
Politică / 11 octombrie 2017

"Nu am primit demisiile miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb"

Actualizare 16:15 Surse: Vicepremierul Sevil Shhaideh şi-a delegat atribuţiile pentru o zi secretarului de stat Sirma Caraman

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), şi-a delegat pentru o zi atribuţiile secretarului de stat în MDRAPFE Sirma Caraman, potrivit unor surse oficiale.

Sevil Shhaideh şi-a delegat atribuţiile astfel încât Sirma Caraman să o poată înlocui la şedinţa de guvern de astăzi, au precizat sursele, pentru Agerpres.

(S.A.)

------------

Actualizare 13:37 Tudose, despre Shhaideh şi Plumb: "Sunt pe zona de relaţie cu Bruxelles-ul, de aici apare problema"

Prim-ministrul Mihai Tudose a explicat astăzi, la Parlament, de ce a cerut demisia din Guvern a miniştrilor cu probleme penale Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb: pentru că cele două sunt responsabile de relaţia cu Bruxelles-ul, iar percepţia acolo este cu totul alta decât realitatea de la Bucureşti, potrivit unei surse din presă.

Mihai Tudose a menţionat, citat de News.ro: "Trebuie să înţeleagă toată lumea că cea mai mare problemă pe care o avem acum este ca actul de guvernare să se desfăşoare în mod normal, să ducem programul de guvernare la capăt, iar un elemenet important în acest program este atragerea de fonduri europene şi cele două colege, ştiţi foarte bine, avem o realitate şi o percepţie. Realitatea este că este prezumţia de nevinovăţie. Au fost o mulţime de cazuri în care cei care au fost puşi sub acuzare în diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovaţi, cu vieţile distruse sau oricum schimbate total. Dar avem şi o percepţie, şi percepţia la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici".

Conform sursei, el a spus că cele două doamne ministru sunt în directă relaţie cu Bruxelles-ul şi "de aici apare problema.

"Dar fiind faptul că cele două colege sunt exact pe zona aceasta de relaţie cu Bruxellul, de aici apare problema. Am o părere persoanală pe care v-am spus-o şi o impunere ca şef al Guvernului. Asta este tot", a conchis Tudose.

(A.C.)

-------

Actualizare 13:28 Dragnea, întrebat dacă ia în calcul demisia lui Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb: "Nu eu trebuie să demisionez"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Parlament, întrebat dacă ia în calcul demisia celor doi miniştri cu probleme penale ai partidului, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, că nu el trebuie să demisioneze, potrivit unei surse din presă.

"Aţi discutat, domnule preşedinte despre varianta demisiei celor două doamne, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb?", l-au întrebat jurnaliştii pe Liviu Dragnea la ieşirea din birou, unde a discutat pentru a doua oră, vreme de jumătate de oră cu pri-ministrul Mihai Tudose.

"Nu", a răspuns Liviu Dragnea, citat de News.ro.

Întrebat în continuare dacă ia în calcul demisia celor două, liderul a PSD a spus: "Dar nu eu trebuie să demisionez".

(A.C.)

-------

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat astăzi, la Parlament, că nu a primit demisiile miniştrilor cu probleme penale vizaţi de remaniere, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, potrivit unei surse din presă.

Şeful Guvernului s-a întâlnit cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia din urmă de la Camera Deputaţilor, iar întâlnirea a durat jumătate de oră, informează News.ro.

Conform sursei, la sosirea la Parlament, pentru a participa la şedinţa de vot final a Camerei Deputaţilor, prim-ministrul Mihai Tudose a fost întrebat de jurnalişti dacă a primit demisiile miniştrilor vizaţi de remaniere, Sevil Shhaideh şi rovana Plumb, el răspunzând: "Nu!"

Potrivit sursei citate, Tudose nu a spus nici "da", nici "nu" când a fost întrebat dacă aşteaptă aceste demisii.

Mai mulţi lideri social-democraţi s-au reunit ieri, începând cu ora 13:30, la sediul central al partidului din Bulevardul Kiseleff, într-o şedinţă informală, în contextul tensiunilor apărute între Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose.

La finalul şedinţei, care a durat aproximativ trei ore, premierul Mihai Tudose a anunţat că au fost stabilite "zona de remaniere şi persoanele remaniabile", iar decizia finală va fi luată în şedinţa de mâine a Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Din cate inteleg, ne natiune si de Romania va doare in dos. Noroc cu Bruxelles-ul ca va cere sa faceti curatenie si sa eliminati mizeria ca altfel pentru tara nu ati fi facut-o. Sunteti toti o gloata de golani!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb