"Upetrom 1 Mai" Ploieşti disponibilizează colectiv aproape jumătate dintre angajaţi

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 august 2011

Societatea "Upetrom 1 Mai" Ploieşti, specializată în producerea de utilaj petrolier, va disponibiliza colectiv, în cursul lunii septembrie, 744 de angajaţi, ceea ce înseamnă că aproape jumătate dintre angajaţii societăţii vor rămâne fără loc de muncă. Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova, Cristiana Opriţa, 744 de salariaţi ai unei societăţi care are ca obiect de activitate fabricarea de maşini şi utilaj petrolier vor fi disponibilizaţi colectiv în cursul lunii septembrie, societatea respectivă notificând AJOFM în acest sens.

Cei 744 de salariaţi sunt angajaţi ai societăţii "Upetrom 1 Mai" din Ploieşti, fosta uzină de utilaj petrolier "1 Mai", care are în prezent acţionariat privat.

Liderul sindicatului "Metalurgistul" din cadrul "Upetrom 1 Mai", Mircea Bălăiţă, a declarat, ieri, citat de Mediafax, că cei 744 de oameni care vor fi disponibilizaţi colectiv reprezintă aproape jumătate dintre angajaţii societăţii, în condiţiile în care "Upetrom 1 Mai" are, în prezent, 1.544 de salariaţi.

În ultima perioadă, angajaţii de la "Upetrom 1 Mai" au organizat mai multe acţiuni de protest, res-pectiv o grevă şi mai multe pichetări, ale sediului administrativ al societăţii, dar şi o pichetare a sediului Prefecturii Prahova, acţiuni generate de nemulţumirile salariaţilor faţă de faptul că patronatul societăţii nu a fost de acord cu prelungirea vechiului contact colectiv de muncă la nivel de unitate, contract care a expirat la sfârşitul lunii aprilie şi care prevedea acordarea a 12 salarii compensatorii în caz de concediere colectivă parţială.

Mircea Bălăiţă a precizat că, în cele din urmă, muncitorii au renunţat la grevă, însă nu au semnat noul contract colectiv de muncă, document care prevede acordarea unui singur salariu compensatoriu în caz de disponibilizare colectivă.

Bălăiţă a precizat că cele două sindicate din cadrul "Upetrom 1 Mai", respectiv sindicatul "Metalurgistul" şi Sindicatul Liber Independent "1Mai" Ploieşti au dat societatea "Upetrom 1 Mai" în judecată, solicitând menţinerea în vigoare a vechiului contract colectiv de muncă, pe care patronatul nu l-a denunţat în termenul legal de 30 de zile înaintea expirării, procesul, aflat pe rolul Tribunalului Pahova, având ca termen data de 21 octombrie 2011.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Prahova a mai precizat că, pe lângă cei 744 de angajaţi ai "Upetrom 1 Mai" Ploieşti care vor fi disponibilizaţi, alţi 300 de salariaţi de la un număr de opt firme din Prahova vor fi disponibilizaţi colectiv în cursul lunii septembrie a acestui an.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. interviul luI IUDA .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb