UPSC: "Statul, prejudiciat cu 30 de milioane de euro prin <ordinele> Ministerului Agriculturii"

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 12 februarie 2008

UPSC: "Statul, prejudiciat cu 30 de milioane de euro prin <ordinele> Ministerului Agriculturii"

Uniunea Populară Social Creştină (UPSC) va sesiza Parchetul General al României în legătură cu emiterea de către Dacian Cioloş, ministrul Agriculturii, a două acte normative care prejudiciază statul cu pes­te 30 de milioane de euro. Social - creştinii susţin că cele două acte normative, girate cu semnătura Ministerului Agriculturii, respectiv Ordinele nr. 168 şi 169, din data de 31 ianuarie 2008, au fost încheiate cu încălcarea gravă a legislaţiei în vigoare şi protejează o serie de afaceri ilegale de la periferia Capitalei şi din Insula Mare a Brăilei.

UPSC va sesiza instituţia Parchetului General cel mai probabil miercuri, 13 februarie, ne-a declarat Adrian Vilău, secretarul general al partidului.

Social - creştinii susţin că prin Ordinul Ministerului Agriculturii nr. 168, din data de 31 ianuarie 2008, se autorizează constituirea ilegală a Organizaţiei utilizatorilor de apă pentru irigaţii "Băneasa - Grivco", pe o suprafaţă de 3380 de hectare.

"Terenul în cauză a fost predat Academiei Române de către Agenţia Domeniilor Statului (ADS) cu încălcarea Legilor nr. 168/2001 şi 752/2001, modificată prin Legea 251/2007 (n.r. - Legea privind organizarea şi funcţionarea Academiei Române) şi ulterior, în luna octombrie 2007, Academia Română a dat în arendă terenul respectiv către Grivco SA, cu încălcarea legii 16/2004", se arată într-o adresă a UPSC.

Prin această afacere, statul nu primeşte nimic pentru terenul pe care SC Grivco SA l-a primit în arendă pe o perioadă de 40 de ani, au atenţionat social - creştinii.

Tot la data de 31 ianuarie, prin Ordinul Ministerului Agriculturii nr. 169, se autorizează înfiinţarea Organizaţiei utilizatorilor de apă pentru irigaţii "Insula Mare a Brăilei, cu suprafaţa de 64.663 de hectare. "Acest ordin încalcă Legea 138/2004 (n.r. - Legea îmbunătăţirilor funciare), care precizează că Organizaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii se pot înfiinţa numai dacă fac dovada deţinerii cu titlu valabil a terenurilor agricole", explică reprezentanţii par­tidului.

La momentul actual, potrivit UPSC, printre beneficiarii Organizaţiei utilizatorilor de apă "Insula Mare a Brăilei" se numără SC TCE 3 Brazi SRL, societate al cărui contract de arendă face obiectul unui proces de reziliere, în care nu exis­tă încă o decizie definitivă şi irevocabilă din partea ins­tanţei.

Paul Sârbu, vicepreşedintele UPSC, a explicat: "Miza aces­tor ilegalităţi este mult mai mare decât simpla exploatare în arendă a unor suprafeţe imense de teren. Adevărata bătălie se duce pentru subvenţiile de irigaţii, vânate de către Dan Voiculescu şi Culiţă Tărâ­ţă, care doar pentru terenurile menţionate depăşesc 10 milioa­ne de euro".

"În cazul Insulei Mari a Brăilei, la acest prejudiciu se mai adaugă 20 de milioane de euro, reprezentând o datorie pe care ADS o are de recuperat de la SC TCE 3 BRAZI SRL şi alte 7,5 milioane de pe care ADS ar trebui să-i plătească SC REEN SRL, fostul adminis­trator al Insulei Mari a Brăilei", a conchis Paul Sârbu.

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii ne-au declarat că nu au fost momentan informaţi de sesizare a UPSC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb