URMĂRI ALE EŞECULUI OFERTEI PUBLICE "PETROM" Directorul general BVB Valentin Ionescu, sancţionat de Consiliul Bursei

MAKE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 august 2011

Conducerea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) l-a sancţionat cu "Avertisment" pe directorul general al BVB, domnul Valentin Iones­cu, ţinându-l responsabil pentru o listă de erori, în împrejurarea Ofertei publice de acţiuni "Petrom" care a eşuat, derulată între 11-22 iulie.

Consiliul Bursei a considerat impropriu "Protocolul" de colaborare încheiat între BVB şi Consorţiul de intermediari ai Ofertei, condus de banca "Renaissance" şi i-a reproşat directorului general că l-a semnat, fără să se consulte cu Consiliul.

Membrii Consiliului Bursei au fost nemulţumiţi de vizibilitatea redusă a directorului general BVB în promovarea Ofertei, reproşându-i că nu a atras atenţia intermediarului asupra necesităţii acordării unui discount pentru asigurarea succesului vânzării, un avertisment care, în opinia Consiliului, ar fi trebuit lansat şi în presă.

În felul acesta, Consiliul Bursei adoptă, în sfârşit, o poziţie faţă de ceea ce ziarul BURSA a numit "neregularitatea" Ofertei "Petrom".

Implicit, răspunde întrebărilor pe care Redacţia BURSA i le-a adresat, oficial, la trei zile de la startul Ofertei.

Cu toate că acest răspuns implicit confirmă opiniile exprimate de ziarul BURSA, care a considerat că Oferta se abate de la normele pieţei, cu complicitatea CNVM şi a BVB, el vine prea târziu.

Un răspuns nejustificat de târziu, dovedind că însuşi Consiliul Bursei are partea sa de vină.

Notă:

Ştirea a fost publicată pe site-ul ziarului BURSA la data de 29 iulie 2011, ora 18.26, reprezentând o prioritate a ziarului BURSA în mass-media.

Opinia Cititorului ( 52 )

  1. CA al BVB si-a dat singur un vot de blam pentru Valentin Ionescu.Domnia sa este una dintre cele mai mari dezamagiri pe care piata putea sa o aiba. E un turist care nu a facut nimic in viata lui.Nici nu avea cum sa se comporte altfel, la o oferta ca PETR\OM.BVB ar trebui sa isi cera scuze de la toata lumea, pentru incompetenta de a numi un incompetent ca Director General.Si intre noi fie vorba unde era CA al BVB, cind se intimpla cea mai mare oferta de pe piata de capital.Probabil in padure la Focsani.Si alergau iepuri.Asta avem atita putem....Celebrii ciraci ai cuplului Farmache - Tepes, ar face bine sa nu mai apara in public. Din punct de vedere profesional, si-au dat cu totii masura incompetentei.Incompetenta , care, pe de alta parte, o stie toata lumea.Au facut atit rau pietei, cit nu putea sa ii faca BVB nici un concurent.Nici macar Anca Dumitru....

    1. Anca Dumitru a facut rau pietei de capital atat cat i s-a cerut.

      27 Iulie anul trecut Anca ne trimite un e-mail in care ne spune sa nu ne facem griji (verificasti e-mailul), ca poate CA-ul va constata ca suntem prea putini"", iar CA-ul da si el un comunicat in care vorbeste de reduceri drastice.Tot in aceeasi zi. De fapt pe cine sa crezi? Nu era firesc sa existe intre ei o comunicare ordonata si corecta? Nu! La Bursa unsa spune cea, unsa sa, sa!

      BVB chiar nu are nevoie de nici un concurent. Este suficient sa vezi ce fac Ionescu,Anca Dumitru&company ca sa-ti dai seama ca ei parca lucreaza pentru altii. Dupa ce au omorat Austrorom

      si Rasdaq se pare ca a venit si randul BVB. Asta ca tot citeam pe aici ca au tras o sfestanie acum vreo cateva zile. 

      Aceasta "lepra" a bursei (epitet folosit de ea la adresa majoritatii salariatilor BVB, de pe munca carora isi castiga salariul astronomic si complet nejustificat de incompetenta crasa) trebuia de mult sa parareasca institutia, macar datorita faptului ca in afara de a viziona telenovele in timpul zilei, de a se da prinsa in trafic daca are intalniri ca sa nu se faca de ras etc, nu are nci macar respect pt colegii sai. Binenteles, cu exceptia "marii" sale sfatuitoare (la kg ne referim, nu la cunostinte" de la contabilitate, care este specialista in toate, si cu care se sfatuia si seara tarziu la tel ca sa nu se vada prea mult in bursa....Pai, cu astfel de sefi si consilieri ce dezvoltare sa fie pe bursa? O avea dreptate si Treichl....

      Nu are desigur nici ea vreo vina. A falimentat si a venit dg adjunct la bvb. iar a flimentar si a ajuns DG la BVB. Iar a dar gres si a ajuns din nou dg adjunct la BVB. Concluzia este: daca nu perfomezi dg ajunct te vezi! Cine o fi de vina, ea sau marele CA?

      make ai verificat informatia din articol din 3 surse? sau numai de informatoru' tau, pardon infractoru'

      iar vorbiti aiurea?! documentati=va si vedeti unde era austrorom in 2006 si ce s-a intamplat dupa !

      E INCREDIBIL IN CE MIZERIE TARAITI.

      Unde era? Spune-ne tu! Cat a stat pe la Oancea dl.Ionescu? 6 luni..de ce numai atat?

      Mergi la ULLEA si roaga-l sa itzi dea neshte maorcovi.Sa itzi imbunataeasca vederea.Sa poti vedea mai bine tastele.Ca altfel vad ca scrii prostii.Si poti sa ceri morcovi din trei surse...

      Nu i-a cerut nimeni nimic! Asa e dinsa...mai gospodina...mai blonda. Aveti mare grija sa nu isi taie venele pe luuung...

      dl ionescu da impresia ca poate.numarati in cite locuri a fost.toata lumea si-a dat seama de ca e mic ca si litere przentei postari...

    O analiza sumara, a esecului ofertei cu actiuni PETROM, are si aspecte pe care nu le-ati sesizat. "Fomistosortiul de vanzare", a fost format numai din fomisto-bankeri, de talie minuscula, specializati in fuziuni si delistari de agromecuri. Daca in ziua de azi nu poti 'vinde petrol", atunci iti schimbi, tara,meseria si mergi la cursuri de formare profesionala pentru someri, in spania, sa inveti sa culegi capsuni, cind si-o mai reveni economia de acolo.

    Culmea ca vanzatorul, adica guvernoiul, a fost reprezentat de o comisie condusa de celebra Doamna Vass-Paul. Adica sotia Dlui Cristian PAUL.Adica fratele lui Dan PAul. Da ati citit bine.Fratii Dan si Cristian Paul, cunoscuti in piata ca fiind proprietarii firmei de pseudo-brokeraj-virtual, FINACO.Firma FINACO si-a cistigat renumele de a fi intotdeauna ultima in clasamentele, lunare, anuale, seculare, milenare s.a.m.d. Motivul este unul foarte simplu.Nimeni nu vrea sa tranzactioneze prin intermediul acestei firme. Comportamentul Dlui Dan Paul este de notorietate in piata de capital. Asa ca, oferta Petrom a fost moarta din fasa cita vreme, pe noi, pe cetatenii de mina a doua ai tarii, ne-au reprezentat unii care nu stiu cum se face o tranzactie, macar cu actiuni la SIF, darmite sa vinzi ceva, care daca este lasat in pace...se vinde singur. Si astfel in conjuctie cu, stina de berbeci ai oierului Farmache, rezultatul putea fi prevazut din start.Asa ca DORMI LINISTIIT.GUVERNUL, FOMISTOSORTIUL si BVB RATEZA PENTRU TINE! 

    1. Legat de Dan Paul a fost singurul care nu l-a orit pe acest Ionescu. Fugea de Ionescu ca Dracu de tamaie. Numai Farmache l-a acceptat pentru ca avea un plan care in final i-a reusit. Bravo Farmache!

      Dan Paul a facut parte si cinste fostului Comitet. A respectat salariatii si stia cum sa ne puna la munca. Acum asa Consiliu, asa director general. Bursa pierde atata banet, iar ei dau numai un avertisment. Cereti demisia domnilor asa seface. Sau dativ-o voi, asa ar fi corect. Auzi avertisment. Nu iintelegeti se pare deloc piata de capital. De fapt de ce ma mira? Dar radeti de Dan Paul, nu va aunge nici la degetelul cel mic.

      bravo - in sfarsit cineva a punctat ceva corect aici

    Stie cineva pe aici sa imi spuna, cit il mai tine BVB pe Dl Ionescu in functie? A zis Dl Prim-ministru ca economia reala si-a mai revenit.Poate gaseste omul ceva de munca.Si nu mai pierde timpul si banii atitor oameni.Sau poate ii da Tudor Chirila, un snaps din ala scump.Ca doar si Dl. Ionescu l-a cinstit cu 40.000 de euro, nu?

    1. Ionescu dragule daca nu stii a pregatit vreo 25 de mii de euro ca sa plece cu protejata desigur si cu 20 de colegi la un Turnei Sportiv in Cipru, desigur si membrii ai CA_ului, doar nu cheltuieli din buzuarul lor. Asta face Ionescu la BVB. Stiti care a fost prima lui decizie in BVB, desi avea decizia din 27 septembrie, in 24 a sunat si a DECIS sa avem un Dress cod, va vine sa credeti???? Asta a fost prima lui decizie, nu conta ca nu era in concordanta cu ROF, ROI, nu si nu conta ca inca nu era director general cand noi am primit primul lui e-mail in acest sens. Nesimtire fara margini a acesui individ si nu conta ca NU noi am facut acest Dress, ca l-am copiat de la o banca si am pus BVB, cata rusine a fost atunci pe noi. Dar cui ii pasa?

      Legat de Chirila poate citeste si CA-ul BVB un articol din FORBES care vorbeste de Chirila si de fapt critica la maximum aceea campanie foarte scumpa si fara sens. Dar ce sunt banii lui Ionescu? Cheltuie baiatul oricat si oricand. Numai la salariatii le-a taiat din salarii, dar numai la unii asa de ochii lumii si pentru prosti.

      Politica la BVB este aceeasi " daca nu-ti convine..pleaca"..dar ei de ce nu pleaca? De ce Farmache nu pleca de la Bursa? De ce Anca nu pleaca dupa ce a dus Rasdaq-ul unde l-a dus? Pentru ca stiu ca nu mai gasesc asa salarii si liniste ca la Bursa. 2 colege au dat Bursa in judecata si au castigat si salariiale si alte drepturi. ce a castigat Bursa su ce a pierdut??? Peste 20 de mii de euro cu casa de avocatura, de fapt au 3 case de avocatura..deci cine plateste..Nimeni! Cine ii trage la raspundere..Nimeni. Anul trecut spuneau ca vor face reduceri la IT, marketing si au record anul acesta. Chiar si institul de guv.care nu a produs niciodata nimic, in loc sa fie inchis, au bagat iar bani in el si desigur au adus-o pe marea specialista d0na Alexandru. Parca anul trecut spunea aici pe site " pentru cine nu stie m-am retras.." a uitat insa se pare ce a scris., Nu este d-na Alexandru angajata Institutului si platita de la Bursa?

    Lasati omul in pace.Are casa de tinut si pe mioritza laie.Care corespondeaza peste tot prin strainatate, cu EL.Adica abia si-a injghebat si omul o aventura extraconjugala si toti sariti cu gura pe el.Invidiosilor ce sunteti...EL e singurul in stare sa duca BVB pe noi culmi de promiscuitate.Neatinse nici de machidoni.

    1. De cand l-au numit si cu ajutorul si recomandarea d-nei Petra Alexandru, toti s-au falit cu Ionscu, desi toti ii cunosteau valoarea. Chiar si Oancea a transmit lui Farmache ce valoare are acest om si totusi CA-ul s-a gandit sa-l accepte de ce? Cand au vazut cat a devastat Bursa in continuare l-au lasat liber la cheltuiei, de ce? Cand au constatat ca nu poate face nimic, cu exceptia lui Siminel toti taceau si acum iar toti se mira, de ce? Tocmai pentru isi bat joca de Bursa si de salariatii sai. Putin respect Domnilor membri ai CA, pentru ca noi sustinem Bursa si noi am construit-o.

      Nimic nou in Bursa pe aceasta tema. Cum ajungi sef cum iti tragi o amanta. Fetele sunt disponibile, ce sa faci daca sunt din tara, din Moldova de unde le-au adus. Dar cred eu ca Ionescu si protejata au in plus dorinta lor de a ne arata acest lucru, sa o auziti pe Roxana ( acum mplecata) cate povesteste pe tema lor si a facut cineva ceva..nu. NU-i intereseaza.

      La ca can can este acolo nu ma mira ca nu merge Bursa bine. Si in timpul machidonului era, dar era mai discret.Dar ce sa-i faci, asat-i Romania

      Ionescu spune acum..defaimare...dar defaimarea si-o face singur. Zi de zi si chia atunci cand tipa la noi ca avem blugi sau nu stiu ce tricou. Mai bine decat costumele lui de filfizon, iar de crevate nici vorba. Mai bine ne-ar spune ca da drumul la codul de etica al salariatului si de ce nu si al directorului general.

      Nu toata piata de capital este asa. Mai sunt si profesionisti . Luati exemplu de la Depozitar ca tot l-ati adus in cladire.Asa da!

      Mari profesionisti. De aceea circulau listele cu actionarii FP prin 2009. S-au listele astea ieseau direct din sistemul lui B- al-Bal.Babu.

      Opinez ca l-a intrecut pe machidon. Dar si Tepes l-a intrecut pe Ionescu. Astia sunt la intrecere..imi este foarte clar.Chiar ca suntem invidiosi pe prostia lor. Ei fac si cred ca noi nu stim.In opina lor ar trebui sa tacem, am putea face asta daca ar avea amante pe banii lor nu pe banii bursei. Si apoi le mai pun si in funtii, doar sunt bune, dar unde si cand?

      Ce am citit aici m-am ingrozit. As fugi daca as munci acolo. Cum se poate asa ceva? Sa inteleg ca fie te cheama Varcisa sau FIleana esti promovata? Dar si la cele mai mari institutii vezi B Mondiala, se face imediat ancheta si se lasa cu demisii, iar aici la voi sunt crescute in functii. Mare este Gradina Domnului se pare!

      Te-am gasit.Tu esti unul dintre berbecii agramati din turma Farmache-Tepes.Parca itzi si vad fata...Arata ca un spate...

      Tot vorbiti de Ionescu, dar Farmache? La el cum era? Te duceai in delegatie si apoi ajungeai si sefa si brusc si o marire de salariu. Sa ma contrazica cine..cine e barbat!

    CA-ul da avertisment, dar CNVM-ul ce face oare? Nu este momentul sa vina sau nu mai au nevoie de comisioane.

    1. nu e verificata informatia ! si nu ar avea logica oricum atata timp cat oferta nu a fost prin bvb.

      Zau?? Ia uita-te prin comunicatele lor de presa, ce au declarat? Ca nu a fost prin ei..si mai grav...trebuia sa se faca prin BVB. Dar nu BVB nu are timp de asa ceva, are timp sa angajeze pensionari iar la salariati ( unii doar) sa le reduca salariile, este verificata informatia.

    inca o mizerie gen MAKE so prietenii- informatoru' si infractoru'

    1. Cand Make spune adevarul doare. Dar Make are si argumente si tot doare, cum se face.

      Voua va trebuiesc unii care s-i sponsorizati sa va pupe undeva gen W Street nu? Sau altii de la ZF, mai stim si noi. 

      La ca Ionescu la AGA l-a mandat pe Chirileasa de la ZF asa ca nu are cum sa nu fie pupat undeva... Unde mai vezi asa ceva, dir gen imputerniceste un ziarist ca sa aiba stiri pe surse? RUSINE!

      Asteptam cu nerabdare sa ajung acasa. Nu as fi crezut niciodata ca-mi doresc cu atata ardoare sa-mi iau inima-n dinti si sa scriu aici. Nu mai suport sa scrie altii pentru mine. Este o mare rusine pentru Bursa acest DG, aceasta functie ar trebui desfiintata pentru un moment la BVB. Nu mai sunt DG in lumea asta?

      Ne-a taiat numai la unii salariile in timp ce el cheltuie, cine este el de-si permite sa cheltuie? Stam de 16 ani, fara trang., fara nimic, un salariu de mizerie si avem numai speranta ca maine va fi mai bine. Panca cand ? Trebuie sa scapam de acesti aventurieri pusi parca pentru cateva zile sa faca dezastru in Bursa. Avem nevoie de un om care sa doreasca sa comunice cu noi salariatii, sa ne arate ca stie, sa ne arate ca doreste sa cunoasca Bursa si sa facem ceva impreuna. Spune mizerie? A cui mizerie? Cu siguranta numai a lor! O mizerie care se vede, se simte, o au in singe si in nestiinta. Sunt un salariat dobitoc care nu mai pot! 

      Daca este asa..mare rusine. Eu stiam de Nicolaescu..dar ma rog este free pentru toti mai ales cand esti sponsorizat din banii BVB. Rusine in orice caz. Totul se afla pana la urma

      Pai asta e maximul zilei tale. Presupun ca te-ai odihnit la birou la BVB ca sa ai forta sa scrii in fituica asta :))))))) hai ca esti tare. Halal angajati la bursa....

      Taticule mai schimba repertoriul, ca te dai de gol.Si o sa rida si mai tare lumea de tine.Hai fa o tura prin padure...

      Ce faci mai Aline te-ai apucat de scris?

    Dezvoltată in-house, în colaborare cu Antena 3, campania Bursei de Valori Bucureşti s-a dorit a fi una educaţională, în care operatorul pieţei a urmărit să atragă atenţia asupra pieţei de capital şi să-şi promoveze la pachet produsele şi serviciile pe care le oferă. În cele 12 spoturi sunt oferite informaţii de-a valma, ce pornesc de la istoria BVB şi a instituţiilor pieţei de capital, pentru ca apoi să se ajungă la produsele structurate, contractele derivate şi emisiunile de obligaţiuni corporative şi municipale tranzacţionate. La final, publicul este invitat să acceseze pagina de internet a operatorului bursier pentru a se informa despre ceea ce înseamnă investiţia pe bursă.

    Prezentările abundă, însă, în termeni precum „efect de levier”, „activ suport”, „certificate turbo”, accesibili mai degrabă investitorilor iniţiaţi decât celor care n-au habar de piaţa de capital. Aglomerarea acestor definiţii aride, spuse chiar şi de un actor simpatic, pare să nu aibă un impact major şi memorabil. Din aceste spoturi, ţinem minte că Tudor Chirilă ne-a spus ceva, dar nu reţinem ce anume ne-a spus. „Am urmărit, în principal, educarea publicului – investitori de retail sau companii – despre ceea ce înseamnă investiţia şi finanţarea prin bursă”, explică Valentin Ionescu scopul campaniei TV care se încheie la începutul lunii iulie. 

    1. Ei da..se pare ca aici nu a ajuns mizeria lor. Astia spun inca adevarul.

      Tudor Chirila are ca singura vina...ca asa e el.Si ca fost de acord cu parandarat...

      Tudor Chirila are ca singura vina...ca asa e el.Si ca fost de acord cu parandarat...

    Draga Make, de mult timp tin sa te intreb ceva. Care este pregatirea ta profesionala si ce experienta ai tu in jurnalism, in afara de ziarul Bursa? Mai mult, iti lansez o provocare, sa vedem daca chiar asa tii la cititorii tai fideli si esti diferit fata de toti astia pe care ii critici: pune CV-urile fiecarui membru al echipei Bursa pe site, sa-i cunoastem si noi pe cei ale caror opere le citim zilnic. Bine, asta daca ai curaj sa faci public asa ceva...

    1. Draga Make, posgtarea de mai sus e tipica pentru "berbecismul cronic". Pai am sa ii raspund eu in locul tau. Make are pregatirea profesionala de cetatean roman si de ceva timp poate si el ca noi circula liber in aproape toata lumea. Ceea ce scrie Make, nu e intotdeauna pe placul tuturor.Nici eu nu sunt intotdeauna de acord cu el. Pentru ca in mod natural, nici el si nici altii, nu fac parte din diverse gasti de cartier.Incompetenta nu poate sta mult sub pres.Si cel mai bun exemplu e BVB. Iar tu draga "post 43" e limpede ca faci parte din gasca care conduce acesta institutie.Si care printre altele a reusit sa rateze...ceva ce nu se putea rata.Oferta PETROM.Asa ca luati-va cu totii CV-urile , care adunate toate nu fac decit paguba...faceti-le sul...si bagti-le in..(.tocator). Stiti voi ce vreau sa spun...

      Dar tu ce faci cu cv-ul tau imbogatit pe recomandari? Esti vai de capul tau. Make esti super.

      Mai citeste o data dragule. Sunt numai cateva pasaje dar vei vedea sunt critice la adrea BVB ref.publicitate cu "catec"..asa ca te rog. Nu sunt deloc in acea gasa de neprofesionisti. Cu Paiata..niciodata?

      Ia puse tu CV-ul ala al tau beton si vom vedea cine este mai fraier ca tine de a pierdut Petrom-ul.. Iar cv-le celor din executivul tau le cunoastem pe deplin. Vrei sa ti le spun? Make are cea mai tare echipa. iar Make nu pupa cum ati vrea voi. Make are demnitate si coloana vertebrala. Si respecta piata si actionarii sai, desigur aici ma refer la cititorii sai. De aceea citim si scriem, pentru ca avem ce critica..adica o echipa de incompetenti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb