URMĂRIND SĂ LE OFERE FIRMEI "PEPSICO", Trei angajaţi ai "Coca-Cola" au furat secrete ale companiei

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 iulie 2006

Cei trei au fost demascaţi chiar de "Pepsi", care s-a adresat FBI

Autorităţile americane acuză trei persoane că au furat secretele companiei "Coca--Cola", referitoare la producerea băuturilor răcoritoare, încercând să le vândă principalului rival, "PepsiCo".

Potrivit acuzaţiilor, Joya Williams, lucrător administrativ în cadrul "Coca-Cola", a ajuns la dosarele companiei, sustrăgând documente privind secretele producţiei. Totodată, persoana în cauză a sustras o mostră a unei băuturi noi. Celelalte două persoane - Ibrahim Dimson şi Edmund Duhaney, sunt acuzate că au furat secrete comerciale privind produsele companiei "Coca--Cola".

Compania "Coca Cola", principalul producător de băuturi răcoritoare carbogazoase din lume, a fost alertată chiar de cei de la "PepsiCo". Aceştia au declarat că, după ce au fost contactaţi de unele persoane care doreau să le vândă anumite informaţii, s-au adresat atât FBI, care anchetează cazul, cât şi oficialilor "Coca-Cola". Directorul executiv al "Coca-Cola", Neville Isdell, declară că informaţiile furate sunt vitale pentru companie, iar după cele întâmplate, procedurile de securitate ale acesteia vor fi revizuite.

Purtătorul de cuvânt al "PepsiCo", Dave DeCecco, a declarat că reprezentanţii firmei sunt bucuroşi că şi-au ajutat rivalul. Acesta a adăugat: "Concurenţa poate fi feroce uneori, însă ea trebuie să fie corectă şi legală".

Potrivit celor care anchetează cazul, o persoană care se prezenta "Dirk" şi pretindea că este un important angajat al companiei "Coca-Cola", a transmis rivalului "PepsiCo", în luna mai, o scrisoare prin care promitea informaţii detaliate şi confidenţiale. Scrisoarea a fost predată de "Pepsi" FBI, iar un agent sub acoperire al acestei instituţii s-a intâlnit cu Dimson ("Dirk"), pe aeroportul internaţional din Atlanta, în iunie. La această întâlnire, Dimson a predat agentului un plic conţinând documente şi sticluţa-mostră cu lichid. Agentul FBI susţine că i-a plătit lui "Dirk" 30.000 de dolari la momentul respectiv, promiţându-i că, la o dată ulterioară, îi va da încă 45.000 de dolari.

La data de 27 iunie, alt agent federal s-a oferit să cumpere "restul secretelor" companiei "Coca-Cola", în schimbul sumei de 1,5 milioane de dolari. Acesta declară că ceilalţi doi suspecţi şi-au deschis un cont bancar în care să le fie vărsaţi banii. Cei trei au fost arestaţi chiar în ziua respectivă.

Anchetatorii FBI spun că deţin amprente din care rezultă că Williams a umblat prin dosarele companiei şi, totodată, că a sustras sticluţa-mostră.

"Ne-am angajat să protejăm proprietatea intelectuală, care e atât de importantă pentru corporaţii în vremurile noas-tre", declară David Nahmias, procuror al SUA. În opinia sa, furtul secretelor comerciale nu va fi tolerat nici de justiţie, nici de concurenţii societăţilor păgubite, după cum a arătat acest caz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb