Ursus va plăti pentru marca "Bere Azuga" peste 50.000 de euro/lună, în următorii 10 ani

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 mai 2009

Ursus va plăti pentru marca "Bere Azuga" peste 50.000 de euro/lună, în următorii 10 ani

"Ursus Breweries", filiala locală a producătorului de bere SABMiller, care a preluat recent "Bere Azuga" (simbol BEGY), a încheiat recent un contract cu compania, pe 10 ani, prin care va trebui să îi plăteasca acesteia un onorariu de cel puţin 50.000 de euro/lună pentru a putea comercializa marca de bere "Azuga".

"Relansarea berii Azuga ne va oferi forţe suplimentare în segmentul economic, în condiţiile în care toate celelalte branduri Ursus Breweries ocupă poziţii puternice în segmentele lor", consideră Stephan Maria Weber, preşedintele "Ursus Breweries".

Suma pe care Ursus o va plăti companiei "Bere Azuga" se va compune dintr-un onorariu fix, de know-how al marketingului, şi o parte variabilă de 3% din veniturile nete ale producătorului, însă nu mai puţin decât echivalentul a 50.000 de euro/lună.

Producătorul de bere autohton şi-a întrerupt activitatea, iar drepturile de exploatare a mărcii au fost preluate de către "Ursus Breweries", care va produce şi comercializa berea "Azuga" în centrele proprii.

Reprezentanţii "Ursus Breweries" au mai spus că au fost începute deja discuţiile cu sindicatele şi se vor respecta toate prevederile contractului colectiv de muncă, oferind angajaţilor de la "Bere Azuga" pachete salariale compensatorii şi sprijin pentru reorientare profesională.

O discuţie finală cu privire la viitorul fabricii va avea loc în cadrul Adunării Generale convocată la mijlocul lunii iunie.

"Ursus Breweries", principalul acţionar al "Bere Azuga", a mai împrumutat, luna aceasta, cu 10 milioane de euro compania, pentru ca aceasta să îşi poată acoperi creditele scadente.

Ursus Breweries are o capacitate totală de producţie de 7,3 milioane de hectolitri pe an şi deţine 4 fabrici de bere în Cluj-Napoca, Timişoara, Buzău şi Braşov. Mărcile companiei de bere sunt "Peroni Nastro Azzurro", "Ursus", "Redd"s", "Timişoreana", "Ciucaş" şi "Pilsner Urquell".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. berea azuga de astatazi este o pacaleala ieftina a ce a reprezentat AZUGA odinioara.CRED CA LUATI O MARE TEAPA CU ACEASTA AFACERE. SUNT MARE CONSUMATOR DE BERE,DAR AZUGA ,A RAMAS O AMINTIRE CU TOATA BUNAVOINTA MEA DE A INCERCA SA O DEGUST IN TOATE VARIANTELE EI. MULTUMESC IONITA VIOREL PLOIESTI

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb