"Halewood International Premium Imports" (Marea Britanie) şi Les Vignobles Andre Lurton (o mare casă producătoare de vin din regiunea Bordeaux-Franţa) au prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, avantajele utilizării "dopului cu filet versus dopul de plută".
Vincent Cruege, reprezentant al producătorului Lurton, a demonstrat că dopul cu filet păstrează calitatea, aroma şi gustul vinului timp îndelungat. Este mult mai uşoară deschiderea şi închiderea sticlei îmbuteliate cu vin. Capişonul şi capacul dintr-un aluminiu special, permit închiderea perfectă a recipientului, şi păstrarea conţinutului fără a fi afectat de pătrunderea aerului.
Prin utilizarea dopului cu filet, vinul alb sau roşu îşi păstrează prospeţimea şi sunt eliminate mirosul sau gustul neplăcut, pe care le capătă, pe parcursul anilor, vinul îmbuteliat cu tradiţionalul dop de plută.
Vincent Cruege ne-a relatat că, pentru prima dată, screw-cap - dopul cu filet - a apărut în 1959, în Franţa. A ajuns standard în perioada anilor 80, după care şi-a început ascensiunea, fiind utilizat de către mari producători şi îmbuteliatori de vin din lume: Australia, Noua Zeelandă, SUA, Chile, Argentina, Africa de Sud şi în ţări din Europa.
După menţiunea reprezentantului Lurton, în prezent, din 17 bilioane de sticle cu vin din lume, 20% este cu dop cu filet, restul cu dop de plută, metalic sau din plastic.