Vaccinul anti-coronavirus va fi testat în aprilie

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional #Sănătate / 24 februarie 2020

Vaccinul anti-coronavirus va fi testat în aprilie

Lupta împotriva coronavirusului, care a îngrozit China în special şi lumea în general, este în plină desfăşurare. China va testa vaccinuri contra noului coronavirus în cadrul unor studii clinice care ar putea debuta la sfârşitul lunii aprilie, au anunţat autorităţile. Cercetători din întreaga lume lucrează în prezent la tratamente pentru combaterea bolii Covid-19, care a apărut pentru prima dată în luna decembrie în China. Aproximativ 75.000 de persoane au fost infectate în China continentală (cu excepţia Hong Kong şi Macao), dintre care peste 2.200 au murit. În restul lumii, 11 decese şi 1.100 de cazuri de infecţie au fost înregistrate în aproximativ 25 de state. "Mai multe echipe de cercetători apelează la diferite tehnici pentru producerea unui potenţial vaccin", a indicat Xu Nanping, viceministru al Ştiinţei şi Tehnologiei. "Primul va face obiectul unor studii clinice la sfârşitul lunii aprilie'', a precizat el în cadrul unei conferinţe de presă la Beijing. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat, săptămâna trecută, că este nevoie de cel puţin un an pentru obţinerea unui produs utilizabil pe scară largă. "Vaccinul este ceva pe termen lung, deoarece ar putea dura până la 12 sau 18 luni", a spus directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, adăugând că aceasta reprezintă "pregătirea pentru cea mai gravă situaţie''. Cercetătorii chinezi utilizează mai multe procedee pentru punerea la punct a unui vaccin, a declarat Zeng Yixin, director adjunct al Comisiei Naţionale de Sănătate. Printre aceste metode se numără utilizarea unui coronavirus inactivat, utilizarea ingineriei genetice pentru a produce proteine care acţionează ca antigen, sau modificarea vaccinurilor antigripale, a detaliat Zeng.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că oamenii de ştiinţă chinezi testează două medicamente antivirale împotriva noului coronavirus, iar rezultatele preliminarii sunt aşteptate în trei săptămâni. El a făcut referire la studii clinice asupra unei combinaţii din medicamentele antivirale ritonavir şi lopinavir, vândute sub numele de marcă Kaletra de AbbVie Inc, şi la un medicament antiviral experimental, remdesivir, de la Gilead Sciences Inc din SUA.

Gaură pentru companiile aeriene

Epidemia ar putea şterge anul acesta 29 de miliarde de dolari din veniturile companiilor aeriene globale, în special la operatorii chinezi, în urma scăderii numărului de călătorii pe plan mondial, a avertizat Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite AP. Există potenţial ca epidemia de Covid-19 să provoace anul acesta un declin de 13% al cererii pentru serviciile companiilor aeriene din Asia, estimează IATA. "Traficul aerian global va fi redus anul acesta cu 4,7%, fiind primul declin de la criza financiară din 2008, dar încă nu se ştie cum vor fi afectate profiturile", a apreciat IATA. Instituţia estimează un scenariu în care impactul va fi unul de forma unei curbe în V, similar cu epidemia SARS din 2003, cu un declin semnificativ urmat de o relansare rapidă. Marile companii aeriene globale, inclusiv British Airways, Lufthansa, Qantas, şi-au suspendat zborurile spre China,în unele cazuri până la finele lunii aprilie sau până în mai. Restricţiile de călătorie din interiorul Chinei şi temerile privind extinderea epidemiei au afectat semnificativ zborurile interne, într-un moment în care piaţa chineză înregistra o creştere rapidă. "Este o perioadă dificilă pentru transportul aerian global. Stoparea extinderii epidemiei este principala prioritate. Acesta va fi un an foarte dificil pentru companiile aeriene", a avertizat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac. Conform prognozelor recente ale IATA, profiturile înregistrate de companiile aeriene din întreaga lume în 2019 ar urma să se situeze la 25,9 miliarde dolari, un declin de 5,1% faţă de 2018. Îmbunătăţirea câştigurilor în 2020 este condiţionată de "suspendarea ostilităţilor" în disputele comerciale globale, apreciază Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb