Corneliu Vadim Tudor a fost reales în funcţia de conducere a Partidului România Mare, în urma votului unanim de sîmbătă a Consiliului Naţional al partidului. Totodată, acelaşi for a decis revenirea la vechea denumire a formaţiunii politice, precum şi excluderea din partid a fostului preşedinte PPRM Corneliu Ciontu, a vicepreşedintelui Anghel Stanciu şi a celor cinci deputaţi ai Blocului Naţional Sindical (BNS), care au candidat la alegerile parlamentare pe listele PRM. "Acum sînt mai puternic decît oricînd", a declarat presei C.V. Tudor, adăugînd: "Cine e atît de nebun să creadă că un partid poate exista fără părintele lui?".
Tribunul a bombardat cu acuzaţii fosta conducere a partidului, pe care tot el a numit-o în martie, cînd a hotărît să se retragă pentru a-şi finaliza doctoratul în teologie. Potrivit declaraţiilor sale, Corneliu Ciontu ar fi primit, în iunie 2004, 20 de miliarde de lei de la liderii PSD, pentru a le face propagandă la alegerile locale. Mai mult, Ciontu ar fi cerut bani unor oameni de afaceri, în acelaşi scop, asigurîndu-i că îl va elimina pe C.V. Tudor de pe scena politică. "Să nu uităm de călătoriile lui Ciontu, împreună cu Viorel Hrebenciuc (n.r. actualul lider al grupului PSD din Camera Deputaţilor), în Dubai, pentru a depune bani în bănci, pe ascuns. Iar cînd Traian Băses-cu mi-a cerut să mă alătur Alianţei PNL-PD, în campania pentru alegerile generale, acelaşi Ciontu s-a opus, motivînd că PSD-ul are o imagine mai bună pe scena politică, precum şi experienţă în guvernare. Mai mult, aparatura electronică pe care au cumpărat-o Ciontu şi Anghel Stanciu din banii partidului a fost furată peste noapte de oamenii lor", a explicat C.V. Tudor, precizînd că îi va acţiona în instanţă.
De cealaltă parte a baricadei, Corneliu Ciontu a anunţat vineri că va forma un grup independent în Camera Deputaţilor, împreună cu Anghel Stanciu, cu cei cinci deputaţi BNS şi cu alţi şapte deputaţi PPRM care li s-au alăturat, urmînd ca, în cel mult o lună, să pună bazele unui nou partid creştin-popular.