VAL DE CONCEDIERI ÎN SECTORUL ENERGETIC: Peste 2.600 de angajaţi din mai multe companii energetice vor fi disponibilizaţi în 2010

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 22 ianuarie 2010

Pentru ajutoarele de şomaj vor fi alocaţi 43 milioane lei

Un număr de 2.650 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în acest an, din cadrul unor companii aflate în sub-ordinea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern.

Astfel, Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani va disponibiliza 1.600 angajaţi, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia din Târgu Jiu şi producătorul de energie electrică şi termică Termoelectrica vor disponibiliza fiecare câte 300 de salariaţi, Complexul Energetic Rovinari va da afară 200 de oameni, în timp ce Complexul Energetic Turceni va renunţa la 250 dintre angajaţi.

"Strategia energetică a României pentru perioada 2007-2020 aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1069/2007, Strategia industriei miniere pentru perioada 2004-2010 aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 615/2004 constituie reglementările actuale în baza cărora se derulea-ză programe de restructurare a companiilor/societăţilor naţionale şi societăţilor comerciale miniere aflate sub autoritatea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri", se arată în proiectul de act normativ, citat de NewsIn.

Obiectivele principale ale acestui act normativ sunt reducerea, în continuare, a pierderilor de exploatare până la eliminare, obţinerea unei competitivităţi reale în condiţiile unei pieţe libere şi atenuarea impactului social prin programe consis-tente şi realizabile în zonele cu activităţi miniere în reducere.

Alte obiective sunt eficientizarea actului managerial şi utilizarea mai bună a potenţialului uman şi tehnic existent (pentru reducerea timpilor de intervenţie în cadrul lucrărilor de mentenanţă), diminuarea cheltuielilor financiare la societăţile producătoare de energie electrică şi termică şi impactul pozitiv asupra mediului de afaceri.

Suma de la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor de şomaj ce va fi cheltuită în acest sens, în 2010, va fi de 43 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb