VALERIU GHEORGHIŢA, DESPRE TULPINA INDIANĂ: "Mutaţiile cresc agresivitatea, contagiozitatea şi fac virusul mai rezistent la vaccinuri"

J.P.
Miscellanea / 26 aprilie 2021

"Mutaţiile cresc agresivitatea, contagiozitatea şi fac virusul mai rezistent la vaccinuri"

Valeriu Gheorghiţă a vorbit la Digi24 despre tulpina indiană a SARS-CoV-2, una care a suferit două mutaţii. Medicul spune că aceste modificări cresc contagiozitatea, agresivitatea şi pot face ca virusul să fie mai rezistent la acţiunea vaccinurilor. "Vaccinarea rămâne în momentul de faţă, alături de respectarea măsurilor de prevenţie, principalele măsuri de combatere a răspândirii infecţiei", subliniază medicul.

Valeriu Gheorghiţă: "Este vorba despre mutaţii care cresc contagiozitatea acestui virus. Este ceea ce spuneam până în acest moment - atât timp cât acest virus se propagă în rândul populaţiei, are şanse să acumuleze noi mutaţii, care fie cresc agresivitatea, fie cresc contagiozitatea, fie fac ca acest virus să fie mai rezistent la acţiunea vaccinurilor, drept pentru care vaccinarea rămâne în momentul de faţă, alături de respectarea măsurilor de prevenţie, principalele măsuri de combatere a răspândirii infecţiei, de limitare a consecinţelor acestei pandemii.

Categoric, oricând poate să genereze noi mutaţii. Acestea sunt atent supravegheate la nivel internaţional. Nu sunt neapărat elemente care să creeze un nou context din punct de vedere virusologic.

Este important să continuăm vaccinarea cu vaccinurile disponibile. La momentul actual pot să spun că sunt foarte eficiente, şi ne uităm ce se întâmplă în Israel, în Marea Britanie. Sunt ţări care au înregistrat un număr extrem de scăzut de decese. Israelul, ieri nu a înregistrat niciun deces, pentru prima oară după atâtea luni. Este o veste extraordinară şi tocmai de aceea acest mesaj trebuie să fie foarte bine înţeles.

Prin această campanie de vaccinare noi putem să prevenim pierderile de vieţi omeneşti, putem să scădem numărul de oameni care ajung în spital din cauza maladiei COVID-19, putem să revenim la normalitate".

Tulpina indiană, deja prezentă în Europa

Tulpina B.1.617.1 a fost izolată şi provine din Maharashtra, statul indian în care varianta a fost pentru prima dată cunoscută sub acest nume, conform Digi24.

Elveţia este prima ţară din Europa unde a fost depistată tulpina indiană a virusului. Ulterior şi Grecia a semnalat un caz pe teritoriul său.

Deşi nu există probe probe că ar fi mai contagioasă sau că ar diminua eficienţa vaccinurilor, varianta indiană a coronavirusului provoacă îngrijorări în rândul cercetătorilor, mai ales în contextul degradării rapide a situaţiei sanitare în India. Această tulpină prezintă două mutaţii la nivelul proteinei S.

Sistemul de sănătate indian este copleşit de un nou val de infecţii atribuite parţial acestei variante de coronavirus. Uniunea Europeană a anunţat că va trimite ajutor sanitar.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Iată un motiv beton sa ne vaccinam zilnic cu vaccinul corporațiilor mondiale.

    1. Sunt destui specialisti care au avertizat ca vaccinarea pe timp de pandemie va crea variante mult mai periculoase si care nu vor mai raspunde la vaccinurile existente.

      Vaccinurile au creat si creaza aceste variante. 

      Nici nu au vaccinat 30% din populatia mondiala si vor sa o ia de la capat.

      Uni se foreaza de atatia bani falsi 

    Prin definitie doar variantele mai periculoase sunt relevante pentru noi. Deci alea vor apare in stiri.

    Insa sel ectia naturala nu prefera o anumita directie. Este la fel de posibil ca o varianta mai putin letala dar cu o rata de raspandire mai mare sa apara. Asta ar putea ajuta la o imunizare naturala mai rapida. 

    De asemenea, ca si la rezistenta la antibiotice, doar variantele rezistente la vaccin sunt relevante. Si atunci devine interesanta problema: cum ai grija sa nu obti acelasi rezultat ca la bacterii? 

    cand eram mic , ma puneam la rand sa iau o gogoasa , si dupa ce o luam , cat o mancam , ma puneam iarasi la rand sa mai iau una . acum dupa vaccinare , trebuie sa ma pun iarasi la rand pentru urmatorul si tot asa pe loc pe loc , sa rasara busuioc . iaca de asta spunea Satan alias petrov , sa nu se deschida scolile , sa rasara prostii !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb