Valutele asiatice au avut, în martie, cea mai mare creştere din ultimii şapte ani

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 aprilie 2016

"Goldman Sachs" pariază că avansul se opreşte aici şi urmează un declin semnificativ

Valutele asiatice au înregistrat, în martie, cel mai important avans lunar din ultimii şapte ani, însă, în opinia analiştilor băncii americane "Goldman Sachs Group" Inc., creşterea nu va continua, astfel că "a venit timpul pentru vânzarea acestor valute" (n.r. - de către cei care au făcut asemenea plasamente).

Kamakshya Trivedi, strateg în cadrul băncii, afirmă, citat de agenţia Bloomberg, că valutele din Asia îşi vor relua declinul în condiţiile în care măsurile viitoare de relaxare monetară din China şi Japonia vor duce yuanul şi yenul la cele mai reduse cursuri din 2008 până în prezent.

În martie, wonul sud-coreean a fost moneda asiatică ce a înregistrat cea mai mare creştere din regiune: +8,2%, urmat fiind de ringgitul malaezian, care a câştigat 7,8% (cel mai mare avans din 1998).

Trivedi subliniază: "Nivelurile atinse sunt bune pentru reducerea poziţiilor pe valutele din Asia, în special pe won, baht thailandez, dolar taiwanez, yuan şi ringgit. Din mişcările înregistrate de yuanul chinez rezultă câteva implicaţii directe pentru valutele pieţelor emergente din Asia. Anticipăm slăbirea viitoare a complexului de valute din regiune".

Anul acesta, valutele din Asia au avut cea mai bună lună martie din 1999 până în prezent, în condiţiile în care preţurile materiilor prime s-au mai redresat, iar dolarul american s-a depreciat pe fondul pariurilor că banca centrală a SUA (Federal Reserve) va încetini ritmul creşterii dobânzilor. Dar, conform lui Trivedi, exporturile din Asia încă nu s-au redresat, ceea ce amplifică perspectivele unui nou val de deprecieri în regiune.

"Goldman" preconizează scăderea cu 14% a yenului faţă de dolar în următoarele 12 luni, la 130 de unităţi/ dolar (nivel la care nu a mai fost din 2002), respectiv cu 7,4% a yuanului, la 7 unităţi/dolar - care ar fi cel mai slab curs din mai 2008.

Banca americană mai anticipează că wonul se va deprecia cu aproape 12%, la 1.300 unităţi/dolar.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb