Vânzările companiei farmaceutice Roche au ajuns la 47,5 miliarde franci elveţieni, în 2014

Elena Deacu
Companii #Sănătate / 28 ianuarie 2015

Grupul farmaceutic elveţian Roche anunţă o creştere a vânzărilor globale în anul 2014, cu 5%, la o rată de schimb constantă, ajungând la 47,5 miliarde de franci elveţieni.

Creşterea raportată în franci elveţieni a fost de 1%, arată un comunicat al companiei remis redacţiei. În 2014, francul elveţian s-a apreciat comparativ cu alte monede, mai ales comparativ cu yenul japonez, câteva monede din America Latina şi dolarul american, ceea ce a impactat rezultatele raportate în franci elveţieni.

Vânzările Diviziei de Farmaceutice au crescut cu 4%, datorită cererii susţinute pentru medicamentele oncologice şi cele destinate afecţiunilor autoimune. Divizia de Diagnostic a înregistrat, în aceeaşi perioadă, o creştere de 6% a vânzărilor, în principal datorită performanţelor Professional Diagnostics şi Molecular Diagnostics.

Pentru anul 2015, Roche estimează o creştere globală a vânzărilor cu până la 5%, la o rată de schimb constantă.

În ultimele 10 luni, Roche a încheiat o serie de achiziţii strategice care completează portofoliul curent al companiei, în ambele divizii. Aceste achiziţii includ compania InterMune, ce dezvoltă un medicament destinat fibrozei pulmonare idiopatice şi Seragon Pharmaceuticals, ce are în cercetare o noua generaţie de antagonisti selectivi ai receptorilor estrogenici. În domeniul diagnosticelor, au fost realizate achiziţii menite să extindă testarea moleculară "point-of-care" şi tehnologiile de secvenţiere genetică. De asemenea, Roche a demarat un parteneriat strategic cu Foundation Medicine în domeniul informaţiilor moleculare şi analizei genomice în oncologie.

Vânzările Diviziei de Farmaceutice au crescut cu 4% în anul 2014, la o rată de schimb constantă, ajungând la 36.7 miliarde de franci elveţieni. Această creştere s-a datorat în special francizei de medicamente pentru tratamentul cancerului de sân HER2 pozitiv - care a înregistrat o creştere de 20%. Vânzările întregului portofoliu de oncologie au avansat cu 5%. Contribuţia semnificativă pe care noile medicamente destinate tratamentului cancerului de sân HER2 pozitiv au avut-o în vânzări a contracarat scăderea înregistrată de produsele care au acum competiţie din partea genericelor. În plus, în anul 2014, a existat o cerere susţinută şi pentru medicamentele din portofoliul de imunologie (+23%), mai ales pentru cele destinate tratamentului poliartitei reumatoide.

Vânzările medicamentului pentru gripă comercializat de Roche au crescut considerabil către sfârşitul anului trecut (+54%), ca urmare a epidemiei din Statele Unite.

Performanţele grupului Roche din 2014 au reflectat şi contribuţia crescută a medicinei personalizate. Vânzările medicamentelor însoţite de teste companion de diagnostic reprezintă acum 23% din vânzările Diviziei de Farmaceutice.

Vânzările Diviziei de Diagnostic au crescut cu 6%, ridicându-se la 10.8 miliarde de franci elveţieni, creşterea cea mai mare fiind înregistrată de Professional Diagnostics (+8%). Vânzările Tissue Diagnostic au crescut cu 10%, iar cele ale Diabetes Care cu 1%.

În 2015, Roche estimează o creştere a vânzărilor cu până la 5%, la o rată de schimb constantă, precum şi o crestere a dividentelor în franci elveţieni.

Fondată în 1896, compania avea, în 2013, la nivel global, peste 85.000 de angajaţi, a investit 8,7 miliarde de franci elveţieni în cercetare şi dezvoltare şi a raportat vânzări de 46,8 miliarde de franci elveţieni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb