Vânzările de bere în primele şase luni au crescut cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 14 august 2008

Vânzările de bere în primele şase luni au crescut cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Vânzările de bere în România au crescut cu 8% în primele şase luni ale anului, faţă de perioada similară a anului trecut, ridicându-se la 9,9 milioane de hectolitri, a declarat, ieri, directorul general al Asociaţiei Berarii României, Constantin Bratu, citat de NewsIn.

Din totalul acestora, membrii Asociaţiei "Berarii Româ-niei", respectiv Heineken România, InBev România, United Romanian Breweries Bereprod şi URSUS Breweries au înregistrat un volum al vânzărilor de 7,9 milioane de hectolitri, în timp ce anul trecut, în aceeaşi perioadă s-au vândut 7,3 milioane de hectolitri de bere.

Totodată, pentru 2008, reprezentantul Asociaţiei estimează o creştere a vânzărilor de aproximativ 7%."Faţă de anii precedenţi, când ritmul de creştere al pieţei a fost foarte alert, observăm o încetinire a acestui trend. Pentru întreg anul 2007, vânzările de bere au atins 19,4 milioane de hectolitri, cu 9,6 % mai mult decât în 2006.", susţine Constantin Bratu.

În ceea ce priveşte consumul de bere previzionat pentru 2008, acesta se ridică la 95 de litri pe cap de locuitor."O creştere previzionată a pieţei cu şapte procente faţă de 2007 ar determina un consum previzionat de 95 de litri per capita în 2008, adică un român va consuma probabil trei - patru halbe, la 0,5 litri de bere, pe săptămână. În anul 2007 consumul de bere pe cap de locuitor în România a fost de 89 de litri. În anul 2007 consumul de bere pe cap de locuitor în Româ-nia a înregistrat o creştere de 8 l faţă de anul 2006. ", a precizat Bratu.

El susţine că acest consum situează România la media Uniunii Europene, în ceea ce priveşte consumul de bere. Conform statisticilor furnizate de Berarii Europei, în 2006, un ceh consuma 160 de litri de bere pe an, un neamţ 116 litri, un austriac sau un luxemburghez 108 litri, iar un englez 92 litri .

Referitor la materia primă folosită de producători, respectiv orz şi hamei, Bratu a spus că anul trecut producţia internă a fost insuficientă, iar producătorii au fost nevoiţi să apeleze la import. "Pentru 2008, sperăm să existe climatul propice dezvolării culturilor, astfel încât materiile prime româneşti să acopere creşterea de 7 % previzionată pentru piaţa berii.", a adăugat Constantin Bratu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb