Vaticanul abordează subiectul schimbărilor climatice

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Mediu / 6 octombrie 2022

Vaticanul abordează subiectul schimbărilor climatice

Schimbările climatice reprezintă o realitate şi tot mai multă lume consideră că trerbuiesc întreprinse, urgent, acţiuni concrete. Chestiunea este abordată inclusiv de lideri religioşi. Evenimentele meteo extreme produse recent, cum ar fi uraganul Ian care a devastat părţi din Florida, arată că a trecut timpul pentru negarea şi scepticismul schimbărilor climatice, a declarat un înalt oficial al Vaticanului. Cardinalul Michael Czerny, un canadian care conduce departamentul Vaticanului pentru dezvoltare, a făcut declaraţii la o conferinţă de presă prezentând "The Letter", un nou film despre criza climatică de Nicolas Brown, de doua ori câştigător al premiului Emmy. Titlul filmului provine din enciclica din 2015 a Papei Francisc scrisoarea Laudato Si (Lăudat să fie) despre apărarea mediului înconjurător. Pelicula avut premiera la Vatican marţi şi va fi disponibilă gratuit pe YouTube Originals. Marţi a fost sărbătoarea Sfântul Francisc de Assisi, patronul mediului. "A trecut timpul pentru speculaţii, scepticism şi negare, pentru populism iresponsabil", a spus cardinalul Czerny, care a adăugat: "Inundaţii apocaliptice, secete cumplite, valuri de căldură dezastruoase, iar furtunile şi uraganele catastrofale au devenit noua normalitate în ultimii ani; ele continuă şi astăzi; mâine se vor înrăutăţi". Săptămâna trecută, uraganul Ian, una dintre cele mai puternice furtuni din America, a ucis peste 100 de oameni şi a devastat zeci de mii de locuinţe.

Greşelile făcute de oameni faţă de natură sunt vizibile şi după zeci de ani. La aproape 70 de ani de ani după ce Marea Britanie a efectuat primele teste nucleare în arhipelagul australian Insulele Montebello, între 1952 şi 1956, oamenii de ştiinţă au descoperit că există în continuare un risc de radiaţii pentru vieţuitoarele marine şi turişti, informează marţi agenţia Xinhua.

"Am detectat niveluri de radionuclizi rezultând din testele nucleare peste cele considerate de bază, adică niveluri care ar putea fi detectate din nisipul de pe o plajă", a declarat Madison Hoffman de la Universitatea Edith Cowan. Nivelul de radiaţii pune în pericol peste 150 de varietăţi de corali, 450 de specii de peşti, 630 de tipuri de moluşte şi 170 de specii de stele de mare şi arici de mare, conform comunicatului. În cadrul proiectului, au fost colectate şi testate peste o sută de eşantioane de sedimente marine şi de vieţuitoare marine din jurul insulelor. Proiectul va continua până în 2024.

Echipa de oameni de ştiinţă cartografiază în prezent zonele în care au fost identificate niveluri mai ridicate de radionuclizi, iar următorul pas este stabilirea impactului asupra vieţuitoarelor marine. Insulele Montebello sunt frecventate de pescari, scafandri şi pasionaţii de snorkeling, iar turiştii sunt sfătuiţi să nu petreacă mai mult de o oră pe zi în zonă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb