Venituri suplimentare de peste 6 milioane euro pentru Hidroelectrica

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 18 decembrie 2012

Compania a vândut certificatele de tip ERU

Energia produsă în capacităţi noi de producţie, dar şi cea rezultată în urma creşterii puterii instalate, prin retehnologizare, la hidrocentralele Porţile de Fier I şi II, este convertită de către Hidroelectrica, în baza Protocolului de la Kyoto, în Unităţi de Reducere a Emisiilor de gaze cu efect de seră (ERU). Aceste unităţi generează venituri suplimentare de peste 6 milioane euro, prin transferul acestora către alte părţi semnatare ale Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite asupra Schimbărilor Climatice (UNFCCC), arată un comunicat remis redacţiei.

Societatea a încasat, ieri, de la NL Energy&Climate Change, autoritate guvernamentală olandeză, 2,92 milioane euro şi alte 1,41 milioane euro au fost facturate şi vor fi încasate în această lună, ca urmare a confirmării cantităţilor de ERU aferente producţiei suplimentare de energie regenerabilă la Porţile de Fier I şi II, în perioada 2008 - 2011.

Sunt în curs de verificare şi Rapoartele de monitorizare a cantităţile de ERU care revin Hidroelectrica pentru energia suplimentară produsă la Porţile de Fier I şi II, în 2012, ca rezultat al retehnologizării, şi pentru energia produsă în capacităţile noi de producţie puse în funcţiune în perioada 2009 - 2012, valoarea estimată a ERU fiind de 1,73 milioane euro. După verificarea Rapoartelor de monitorizare şi certificarea cantităţilor ERU, acestea urmează să fie înregistrate în Registrul naţional al României şi apoi transferate în Registrul olandez, urmând să fie facturate şi încasate de SC Hidroelectrica SA.

Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat: "Am luat măsurile necesare ca să putem transmite, în luna decembrie, conform contractului, toate informaţiile solicitate în procesul de verificare şi certificare a cantităţilor ERU care revin Hidroelectrica, astfel încât, la finalul proiectului, transferul de Unităţi de Reducere a Emisiilor de gaze cu efect de seră, către autoritatea olandeză va depăşi 1.200.000 ERU şi va atinge o valoare totală de peste 6 milioane euro. Finalizarea acestui proiect este importantă atât pentru veniturile suplimentare pe care le generează în această perioadă de secetă dar, mai ales, pentru că evidenţiază rolul complex pe care îl are energia regenerabilă produsă de către Hidroelectrica".

În baza prevederilor art. 6 din Protocolul de la Kyoto, Hidroelectrica a încheiat cu Agenţia SenterNovem, actualmente NLAgency 2, contracte pentru transferul de unităţi de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, de tip JI (Joint Implentation). Proiectele de la Porţile de Fier au avut ca scop generarea de unităţi de reducere a emisiilor (ERU), la preţul de 5 euro/tona de CO2.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb