Veniturile din chirii obţinute de Immofinanz în România continuă să scadă

Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 21 decembrie 2011

Dezvoltatorul austriac Immofinanz a avut în perioada mai-octombrie venituri de 21,8 milioane euro din închirierea celor 17 proprietăţi imobiliare din România, în scădere faţă de cele înregistrate în intervalul similar din anul trecut din închirierea a 15 proiecte. În perioada mai-octombrie, aferentă primului semestru din anul fiscal precedent, Immofinanz a înregistrat venituri din chirii de 22,7 milioane de euro.

Cele 17 proprietăţi deţinute de investitor în România erau evaluate la sfârşitul lunii octombrie la 648 milioane de euro, în condiţiile în care în perioada similară din 2010 Immofinanz deţinea 15 proiecte finalizate pe piaţa româneas-că, evaluate la 579 milioane de euro. În raportul din acest an au fost incluse centrele comerciale Maritimo din Constanţa şi Gold Plaza Baia Mare. Gradul de ocupare a proiectelor din România este de 81,7%.

Cea mai mare parte a veniturilor sunt obţinute din închirierea spaţiilor de birouri, respectiv 12 milioane de euro, ceea ce reprezintă o scădere faţă de perioada similară de anul trecut de 18%, de la 14,7 milioane de euro, potrivit raportului trimestrial al companiei. Cele nouă clădiri de birouri erau evaluate la finele lui octombrie la 346,5 milioane de euro, faţă de 334 milioane de euro, iar gradul de ocupare a scăzut de la 90,8% la 86,3%.

Din închirierea centrelor comerciale, investitorul a obţinut în primul semestru din acest an, încheiat în octombrie, 7,7 milioane de euro, faţă de 6 milioane de euro raportate în perioada mai-octombrie 2010. Immofinanz deţine cinci centre comerciale în România, evaluate la sfârşitul primului semestru la 278,2 milioane de euro, având un grad de ocupare de 92,5%.

Veniturile din închirierea spaţiilor logistice au totalizat 1,4 milioa-ne de euro, în condiţiile în care acestea au fost evaluate în scădere de la 25,8 milioane de euro la 23,4 milioane de euro. Gradul de ocupare al celor trei proiecte logistice este de 27,5%.

Immofinanz deţine în România 50 de proprietăţi finalizate şi în diverse alte stadii ale construcţiei evaluate la sfârşitul lunii octombrie la 902,4 milioane euro.

Printre proiectele finalizate deţinute de Immoeast în România se numără Polus Center Cluj-Napoca, Armonia Arad, Euromall Galaţi şi Gold Plaza pe segmentul spaţii comerciale, S-Park, Iride Business Park, Bucharest Corporate Center, Victoria Park pe birouri, potrivit Mediafax. Proiectele finalizate au în total o suprafaţă închiriabilă de peste 447.000 metri pătraţi.

Immofinanz, dezvoltator imobiliar focalizat pe Austria şi Europa Centrală şi de Est, deţine 1.675 de active cu o valoare de 8,7 miliarde de euro, cele mai multe în Austria, şi a încasat din chirii 284 milioane de euro în perioada mai-octombrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb