Vicepreşedintele BEI, Mihai Tănăsescu, audiat la DNA, în dosarul licenţelor IT

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 29 iulie 2014

Vicepreşedintele BEI, Mihai Tănăsescu, audiat la DNA, în dosarul licenţelor IT

Actualizare 16:34 Tănăsescu: "MFP nu a fost implicat în negocierea contractelor licenţelor IT pentru şcoli"

Fostul ministru al Finanţelor Publice Mihai Tănăsescu a declarat astăzi, la ieşirea din sediul DNA, că instituţia pe care a condus-o nu a fost implicată în negocierea contractelor prin care au fost achiziţionate licenţele IT pentru şcoli.

Actualul vicepreşedinte al BEI a precizat că MFP a fost doar "avizatorul" hotărârilor de guvern prin care au fost achiziţionate licenţele IT de către Ministerul Educaţiei şi cel al Comunicaţiilor.

Domnia sa a afirmat: "Am fost chemat în calitate de martor, pentru faptul că Ministerul Finanţelor a contra-avizat anumite hotărâri de guvern în perioada 2003-2004. Am explicat doamnei procuror exact ceea ce ştiam".

Mihai Tănăsescu a adăugat că nu ştie de plata unor comisioane în cazul acestor licenţe: "Nu ştiu ce să vă spun, nu am auzit niciodată discuţii despre astfel de comisioane. Conform legii, Ministerul Finanţelor este obligat să avizeze hotărârile de guvern".

Întrebat de presă dacă Ministerul Finanţelor este obligat să avizeze hotărâri de guvern chiar dacă nu este de acord cu ele, fostul ministru s-a urcat în maşină şi a plecat.

---

Mihai Tănăsescu a fost citat astăzi la DNA pentru audieri în dosarul presupusei mite pentru achiziţii IT şi sisteme de securitate, în care este suspectată o dare de mită de 4 milioane de dolari în perioada guvernului Năstase.

În acest dosar, Tănăsescu este unul dintre semnatarii mai multor hotărâri de de guvern pentru achiziţiile de licenţe Microsoft, alături de Dan Nica, Eugen Bejinariu şi premierul de atunci, Adrian Năstase. Tănăsescu va trebui să explice condiţiile în care a semnat hotărârile de guvern.

Între contractele suspectate, încheiate tot în perioada Guvernului Năstase este şi contractul cu EADS pentru securizarea fontierelor.

DNA a fost sesizat de către premierul Victor Ponta, care a trimis procurorilor anticorupţie un raport al corpului său de control. Ponta sesiza nelegalităţi în achiziţionarea unor licenţe software de către foştii ministri Daniel Funeriu ( Educaţie) şi Valerian Vreme ( Comunicaţii). Cum achiziţiile s-au făcut în baza unui contract- cadru din 2001, procurorii au extins cercetările pe întreaga perioadă a derulării achiziţiilor.

Mihai Tănăsescu (PSD) este în prezent vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii (BEI) şi a fost ministru al Finanţelor în cabinetul Năstase, între 2000 şi 2004.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. la puscarie, jepaţilor bolşevici

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb