Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dispus, astăzi, suspendarea activităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru Piaţa Berceni, implicit a tuturor operatorilor economici care activau în interior şi pentru magazinul Mega Image din Piaţa Reşiţa, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei remis redacţiei.
Echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPCR) Bucureşti-Ilfov, coordonate de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Mihai Culeafă, au verificat, luni, modul în care sunt respectate prevederile legale din domeniu, în pieţele Sudului, Berceni, Olteniţei, Reşiţa şi Străduinţei din Capitală, precum şi la magazinele din incintele acestora.
Au fost verificaţi 26 de operatori economici şi, în urma acestor acţiuni, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 136.000 lei.
"De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare de retragere definitivă de la comercializare a circa 900 kg de produsele alimentare cu deficienţe (preparate din carne şi produse lactate), oprire temporară a prestării de servicii, pentru 15 operatori economici, precum şi suspendare a activităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru doi operatori economici, respectiv Piaţa Berceni, implicit a tuturor operatorilor economici care activau în interior, şi a magazinului Mega Image din Piaţa Reşiţa", se precizează în comunicat.
Cele mai importante deficienţe constatate au fost: utilizarea unor vitrine frigorifice igienizate necorespunzător (cu zone cu rugină); comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice (consistenţă moale, mucegai, lovituri mecanice); nerespectarea temperaturilor recomandate de producător pentru preparatele din carne, mezeluri, produse lactate; vitrina asistată din incinta magazinului, cu brânzeturi şi mezeluri, prezintă rugină, zone exfoliate şi scurgeri de lichid provenite de la produsele alimentare expuse, apă şi resturi alimentare; comercializarea unor produse nesigure; nerespectare condiţiilor de depozitare pentru membranele naturale; prezenţa mucegaiului, a exfolierilor de vopsea, pânzelor de păianjen, conductelor cu izolatii realizate din saci din plastic (la nivelul tavanului); pubele amplasate în vecinătatea imediată sau chiar cu contact cu ambalajele cu produse agricole; depozitarea excesivă a mărfurilor agricole în spaţiile dintre tarabe.
1. ANPC, trucuri ieftine de imagine
(mesaj trimis de anonim în data de 23.11.2021, 05:40)
Sunt si eu consumator, deci ma bucur ca ANPC isi face acum treaba. Trebuie sa remarc insa spectacolul ieftin pe care ANPC ni-l vinde.
In fond, este treaba ANPC sa faca tot timpul ceea ce a facut doar in ultima perioada. De asta sunt platiti, nu sa stea in birouri sau pe acasa (stai acasa, arata ca iti pasa).
De ce spectacol si de ce acum?
Vor sa-i ingenuncheze pe comercianti si sa-i determine astfel sa solicite certificatul verde, desi ar fi sinucidere economica garantata?
Vor sa-i impresioneze pe consumatori cum ca sunt protejati? Daca da, de ce nu au facut actiuni pompieristice similare si in anii trecuti?
Ceva nu se leaga in tot efortul de imagine depus de ANPC.
Adevaratii profesionisti tac si-si fac treaba constant. ANPC se comporta ca unii medici, care in loc sa-si faca treaba, mai nou fac pe artistii/actorii in fata camerelor video.