VIDEOCONFERINŢA SĂNĂTATE ŞI FARMA / CEZAR IRIMIA, PREŞEDINTELE FEDERAŢIEI ASOCIAŢIILOR BOLNAVILOR DE CANCER DIN ROMÂNIA: "Pacientul în centrul sistemului este o lozincă demonetizată"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 13 octombrie 2021

Cezar Irimia, Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România

Cezar Irimia, Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România

"Fără educaţie nu vom avea nici sănătate, nici relansare economică"

Pacientul în centrul sistemului este o lozincă demonetizată, consideră Cezar Irimia, preşedintele Consiliului Director al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România.

Domnia sa a spus: "Se vorbeşte despre solidaritate, empatie şi companisiune pentru pacienţi. Nu întâlnim aşa ceva. Fiecare îşi vede de interesul său, dar fără solidaritate nu se poate face nimic (...). Într-o mare instituţie sau asociaţie se lucrează la un program pentru pacienţii cu cancer, fără pacienţii cu cancer. Noi avem o experienţă majoră în gestionarea problemei cancerului şi nu suntem chemaţi la acest grup de lucru. Este jenant".

Cezar Irimia a adăugat: "Cu ani în urmă am propus o triadă, nu triadă japoneză, chiar în board-ul ARPIM-ului (n.r. Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente), adică un semn de solidaritate între industrie, medici şi pacienţi. Mi s-a răspuns că este o idee extraordinară. Nu s-a întâmplat nimic şi în continuare spunem că pacientul este în centrul sistemului. Nu este adevărat, este doar o lozincă demonetizată şi nu se întâmplă nimic".

Preşedintele Consiliului Director al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România atrage atenţia că fără educaţie nu vom avea nici sănătate, nici relansare economică, iar educacţia sanitară este "zero" în ţara noastră.

"Sunt intrigat că nu se vorbeşte despre aceste lucruri în mod real, concret - doar educaţia ne poate salva. Cineva spunea că pandemia a dezvăluit România reală - incultă, nespălată, conspiraţionistă, o ţară din lumea a treia. Nu îmi convine, sunt român, sunt patriot, dar este dura realitate", a spus Cezar Irimia, adăugând: "Aşa că nu pot decât să cer solidaritate reală şi să ne consultăm public în orice privinţă. Iar pacienţii care ştiu şi sunt oameni încercaţi pot veni cu soluţii la care un om de business nu se poate gândi. Noi suntem greu încercaţi, printre noi sunt şi foarte mulţi medici din păcate, şi am putea veni cu soluţii reale şi imediate. Ce au făcut cei din industrie, când noi aşteptăm de două luni reactualizarea unei liste de medicamente, iar acolo sunt medicamente care pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte? Doar noi, pacienţii, ne-am zbătut şi am ieşit cu scrisori deschise. În rest toată lumea a tăcut".

Preşedintelui Consiliului Director al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, a mai punctat că, în prezent, bolnavii de cancer sunt victime colaterale ale pandemiei, deoarece nu sunt primiţi în spitale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "Pacientul în centrul sistemului este o lozincă demonetizată, banul este in centrul sistemului"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb