ZIARUL BURSA

13 octombrie 2021
Ediţia din 19.10.2024
Diana Loreta Păun

VIDEOCONFERINŢA SĂNĂTATE ŞI FARMA / DIANA LORETA PĂUN, CONSILIER PREZIDENŢIAL: "Vaccinarea anti-Covid rămâne instrumentul cel mai eficient de reducere a severităţii bolii"

George MarinescuCompanii / 13 octombrie 2021

Fundamentarea deciziilor în actuala pandemie trebuie făcută pe dovezi ştiinţifice, iar mesajul primordial pe care trebuie să îl transmită autorităţile şi medicii se referă la eficienţa vaccinului în reducerea răspândirii Sars-Cov 2 şi a severităţii bolii, susţine Diana Loreta Păun, consilier prezidenţial în cadrul Departamentului Sănătate Publică din Administraţia Prezidenţială.

colonel dr. Valeriu Gheorghiţă

VIDEOCONFERINŢA SĂNĂTATE ŞI FARMA / COL. DR. VALERIU GHEORGHIŢĂ, COORDONATORUL COMITETULUI NAŢIONAL DE VACCINARE: "Avem nevoie de accesibilitate şi disponibilitate pentru o campanie de vaccinare reuşită"

V.R.Companii / 13 octombrie 2021

"Vaccinarea nu trebuie privită ca un act de eroism" 

V accinarea împotriva Covid-19 este o necesitate în momentul de faţă, iar pentru realizarea unei campanii care să ajungă la un număr cât mai mare de beneficiari care să fie protejaţi mult mai bine în faţa infecţiei cu SARS-CoV-2 avem nevoie de două elemente foarte importante, susţine colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva Covid-19, subliniind că aceste elemente sunt accesibilitatea şi disponibilitatea.

Adela Cojan

VIDEOCONFERINŢA SĂNĂTATE ŞI FARMA / ADELA COJAN, PREŞEDINTELE CNAS: "Medicii noştri, puţini, câţi au mai rămas în ţară, sunt suprasolicitaţi şi sunt aproape de «burnout»"

Mihai GongoroiCompanii / 13 octombrie 2021

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a făcut apel la populaţie să se vaccineze 

Medicii noştri, puţini, câţi au mai rămas în ţară, sunt suprasolicitaţi şi sunt aproape de "burnout", a afirmat Adela Cojan, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Aceasta a mai precizat că recent s-a luat decizia de a implica ambulanţele private în serviciul de urgenţă 112 astfel încât acestea să ajute sectorul public. "Ieri am făcut o serie de virări bugetare de la alte domenii pentru a implica ambulanţele private", a spus preşedintele CNAS.

Alina Culcea

VIDEOCONFERINŢA SĂNĂTATE ŞI FARMA / ALINA CULCEA, PREŞEDINTELE ARPIM: "Sunt peste 30 de boli infecţioase prevenite datorită vaccinurilor şi milioane de vieţi salvate, în lumea întreagă"

Mihai GongoroiCompanii / 13 octombrie 2021

Există în prezent peste 30 de boli infecţioase care sunt prevenite datorită vaccinurilor, care salvează milioane de vieţi în lumea întreagă, a afirmat Alina Culcea, preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM). Aceasta a mai întrebat, retoric, "cum vor putea cei care se opun public vaccinării, , fie că sunt politicieni, medici, personalităţi publice, vedete, să trăiască cu povara conştiinţei celor celor două-trei sute de persoane care se pierd zilnic în România" din cauza Covid-19.

Sursa foto: frf.ro

FOTBAL, ECHIPA NAŢIONALĂ Calificare la locul de muncă

Dan NicolaieSport / 13 octombrie 2021

Dan Nicolaie

Echipa naţională a reuşit mai multe meciuri bune în această toamnă şi are şanse foarte mari să ajungă la meciurile de baraj pentru calificarea la turneul final al Cupei Mondiale. După multe căutări, selecţionerul Mirel Rădoi a reuşit să găsească reţeta potrivită şi în partidele cu Germania (scor 1-2) şi Armenia (1-0) echipa a arătat destul de bine, cu un mare plus pe partea de ambiţie.

dr. Adrian Marinescu

VIDEOCONFERINŢA SĂNĂTATE ŞI FARMA / DR. ADRIAN MARINESCU, DIRECTORUL MEDICAL AL INSTITUTULUI "MATEI BALŞ": "Luna octombrie va fi grea, dar sărbătorile de iarnă vor fi mai liniştite"

A.V.Companii / 13 octombrie 2021

"Ce se întâmplă în ţara noastră are legătură directă cu rata de vaccinare" 

Luna octombrie va fi mai grea în privinţa evoluţiei pandemiei de Covid-19 în ţara noastră, dar numărul de cazuri şi de spitalizări vor scădea uşor-uşor, este de părere dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", care adaugă: "Cred că sărbătorile din această iarnă vor fi mai liniştite. Trebuie să fim răbdători, realişti, dar şi concentraţi pe situaţia grea prin care trecem acum".

USR vrea TVA de 5% la energie electrică şi gaze naturale

PROIECT LEGISLATIV USR vrea TVA de 5% la energie electrică şi gaze naturale

I.Ghe.Politică / 13 octombrie 2021

Reducerea temporară a cotei TVA de la 19% la 5% pentru energie electrică şi gaze naturale este una dintre cele cinci măsuri inserate într-un proiect de lege depus, ieri, la Parlament de deputaţii Cristina Prună şi Claudiu Năsui, prin care aleşii USR doresc să scadă facturile pentru consumatorii casnici şi IMM-uri.

Coralia Kreyer, Preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor Europeni de Medicamente

VIDEOCONFERINŢA SĂNĂTATE ŞI FARMA / CORALIA KREYER, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI DISTRIBUITORILOR EUROPENI DE MEDICAMENTE: "Importul paralel de medicamente - sub 3% din totalul pieţei farmaceutice din UE"

E.O.Companii / 13 octombrie 2021

Importul paralel cu medicamente rămâne în continuare un aspect nesoluţionat în România, în condiţiile în care comerţul paralel reprezintă o măsură adoptată de majoritatea ţărilor, în contextul actual, este de părere Coralia Kreyer, Preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor Europeni de Medicamente.

Ioan Nani, Directorul General al Antibiotice Iaşi

VIDEOCONFERINŢA SĂNĂTATE ŞI FARMA / IOAN NANI, DIRECTORUL GENERAL AL ANTIBIOTICE IAŞI: "Criza de sănătate ne-a adus oportunitatea să ne organizăm mai bine ca ţară"

Andrei IacomiCompanii / 13 octombrie 2021

"Principiul solidarităţii trebuie să fie pe primul plan" 

Criza de sănătate publică creată de pandemia Covid-19 ne-a adus oportunitatea să ne organizăm mai bine ca ţară, cu accent pe informatizare şi industrializare, a spus Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi, subliniind că solidariatea, empatia şi adaptarea sunt elemente pe care ar trebui să ne concentrăm de acum înainte.

Cezar Irimia, Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România

VIDEOCONFERINŢA SĂNĂTATE ŞI FARMA / CEZAR IRIMIA, PREŞEDINTELE FEDERAŢIEI ASOCIAŢIILOR BOLNAVILOR DE CANCER DIN ROMÂNIA: "Pacientul în centrul sistemului este o lozincă demonetizată"

Andrei IacomiCompanii / 13 octombrie 2021

"Fără educaţie nu vom avea nici sănătate, nici relansare economică" 

Pacientul în centrul sistemului este o lozincă demonetizată, consideră Cezar Irimia, preşedintele Consiliului Director al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România.

"Nu putem lupta cu inflaţia din trecut, ci cu cea viitoare, iar pentru a domoli inflaţia trebuie să creştem dobânzile"

CRISTIAN POPA, BNR: "Nu putem lupta cu inflaţia din trecut, ci cu cea viitoare, iar pentru a domoli inflaţia trebuie să creştem dobânzile"

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 13 octombrie 2021

Popa, BNR: "Prognoza noastră de 5,6% inflaţie la finalul anului nu mai este de actualitate" Pentru 2022 BNR se aşteaptă la "factori deflaţionişti puternici"  

Nu putem lupta cu inflaţia din trecut, ci cu cea viitoare, iar pentru a domoli inflaţia trebuie să creştem dobânzile, a afirmat, ieri, Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie al BNR, în cadrul unei intervenţii la Digi24.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Doar o altă cărămidă în zid

Cornel CodiţăEditorial / 13 octombrie 2021

Cornel Codiţă

De la el aşteptăm totul! De la prezidentul nostru, al tuturor românilor, "ăia care este, aşa cum este şi ăia care nu este, aşa cum nu mai este", cum ar zice, călcînd atît de apăsat şi strîmb pe urmele lui Parmenide, steaua cîndva...

MACRO NEWSLETTER 13 octombrie 2021

MACRO NEWSLETTER 13 octombrie 2021

Macroeconomie / 13 octombrie 2021

Preţurile de consum din Cehia şi-au accelerat creşterea anuală peste aşteptări şi în septembrie 2021, până la 4,9%, cea mai mare din octombrie 2008, de la 4,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,7% în...

Bursele europene, în declin

BURSELE LUMII Bursele europene, în declin

A.V.Internaţional / 13 octombrie 2021

Bursele din Europa au scăzut ieri, în majoritate, în regiune menţinându-se îngrijorările legate de inflaţie.

London Stock Exchange

- Acţiunile producătorului anglo-suedez de medicamente AstraZeneca Plc au coborât cu 0,9%, la 8.922 pence la...

Indicii fac un pas în spate

BVB Indicii fac un pas în spate

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 13 octombrie 2021

Acţiunile Banca Transilvania - pe prima treaptă în topul lichidităţii din piaţa "regular" 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au scăzut în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu declinul din pieţele europene.

Euro a scăzut la 4,9485 lei

PIAŢA VALUTARĂ Euro a scăzut la 4,9485 lei

Julia PandiBănci-Asigurări / 13 octombrie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,01 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9485 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:20, un euro era tranzacţionat la 1,1547 dolari, în depreciere cu 0,03%...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo