VIDEOCONFERINŢA SĂNĂTATE ŞI FARMA / MUGUR ARDELEAN, MANAGERUL SPITALULUI UNIVERSITAR DE URGENŢĂ ELIAS: "Asistăm la o competiţie între pacienţi pentru paturile ATI" 

Gh.M.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 13 octombrie 2021

Mugur Ardelean

Mugur Ardelean

Valul patru al pandemiei Covid-19 are efecte negative asupra spitalelor din Capitală, prin prisma numărului mic de paturi de terapie intensivă faţă de situaţia cu care ne confruntăm, afirmă Mugur Ardelean, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă "Elias".

"Trebuie să facem faţă afluxului crescut de pacienţi infectaţi cu Sars-Cov 2, dar şi urgenţelor care solicită asistenţă de specialitate în spitalul nostru. În aceste condiţii, trebuie să găsim resurse de toate categoriile, pornind de la paturile de spital, de la infrastructura care permite îngrijirea bolnavului şi terminând cu personalul necesar pentru ca toţi pacienţii să primească îngrijirile adecvate. Nu este suficient pentru un pacient să trimiţi la el un medic rezident; el trebuie să aibă medicul de care are nevoie, asistentele specializate, echipamentele medicale şi medicamentele de care are nevoie. În acest moment, situaţia este dificilă, dar încercăm să trecem prin aceste săptămâni de foc şi intenţia este să avem o rată de succes cât mai mare în îngrijirea tututor pacienţilor. Toate spitalele de urgenţă mari derulează programe de sănătate care se adresează o parte a urgenţelor, marilor urgenţe: infarct miocardic, AVC (...). Acestea sunt mari urgenţe care ne preocupă şi care sunt mari consumatoare de resurse, nu doar financiare, ci şi spitaliceşti, printre acestea din urmă numărându-se paturile de terapie intensivă. Din păcate, asistăm la o competiţie pentru paturile ATI între pacienţii obişnuiţi şi pacienţii care ne asaltează acum cu Covid-19", a declarat dr. Mugur Ardelean, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă "Elias".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb