VIRGIL POPESCU: "Există un interes ridicat în explorarea surselor regenerabile de energie offshore în Marea Neagră"

J.P.
Politică / 14 decembrie 2020

"Există un interes ridicat în explorarea surselor regenerabile de energie offshore în Marea Neagră"

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a declarat astăzi pe pagina personală de Facebook că există un interes ridicat în explorarea surselor regenerabile de energie offshore în Marea Neagră şi acest lucru ar putea avea o contribuţie importantă la atingerea obiectivelor ţării noastre.

Virgil Popescu: "Astăzi am participat la reuniunea informală a Consiliului Transport, Telecomunicaţii şi Energie - secţiunea Energie. În cadrul reuniunii, alături de miniştrii energiei şi secretari de stat din statele membre am avut un schimb de opinii despre măsurile de realizare a unei integrări ulterioare a sistemului energetic în Europa, având în vedere viitoarea revizuire a legislaţiei în domeniul energiei a UE şi posibila aliniere a obiectivelor energetice ale UE pentru anul 2030 cu viitoarele obiective climatice.

Alături de secretarul de stat MEEMA Niculae Havrileţ a transmis că România susţine abordarea unei tranziţii energetice juste şi echitabile pentru toate statele membre la efortul comun de atingere a neutralităţii climatice la nivelul Uniunii Europene. Atingerea obiectivului de neutralitate climatică necesită accelerarea acţiunilor privind reducerea efectelor climatice în strânsă concordanţă cu procesul de redresare şi relansare economică la nivelul Uniunii Europene. Angajamentul colectiv şi constructiv în implementarea obiectivelor Pactului Ecologic European se bazează pe iniţiativele şi strategiile Uniunii Europene, prezente şi viitoare, care trebuie să asigure neutralitatea tehnologică în tranziţia energetică.

Totodată, am menţionat că există un interes ridicat în explorarea surselor regenerabile de energie offshore în Marea Neagră şi acest lucru ar putea avea o contribuţie importantă la atingerea obiectivelor ţării noastre. O condiţie prealabilă pentru dezvoltarea ulterioară a surselor regenerabile de energie este integrarea lor în Sistemul Energetic Naţional. România este pe deplin angajată în eforturile colective pentru neutralitatea climei şi transformările profunde ale societăţilor şi economiilor europene."

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Iar ai inceput mai Virgilache sa canti cantecul corporatiilor? Parca ne lasasei o perioada.. tata...

    Iarasi o luma de la capat? Apucati-va drku de treaba... lasati vorba goala.

    Stie toata lumea ca sunteti niste slugi ale corporatiilor, cot la cot cu USR ... apucati-va drku de treaba.  

    WHO SAID IT'S NOT ?????

    Normal. Daca ies bai de ce nu. Dar important este cine o sa-i ia. Mai mult ca sigur noi nu. Noi trebuie sa ne imprumutam si sa platim dobanzi. La asta se pricepe cel mai bine Catu - a demonstrat-o.

    Cel mai slab ministru al Energiei, numai stie cum sa vanda resursele tarii sa stea el in functie. O nulitate, timp de un an nu a facut nimic pentru sistemul energetic. A inchis apa grea si termocentrala de la Halanga lasand Turnu Severin fara apa calda si caldura. Asa sunt rasplatiti tradatorii acestei tari, cu functii grase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb