Visa Europe: Cresc cheltuielile de consum în UE

Gabriela Radu
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 6 septembrie 2011

Visa Europe: Cresc cheltuielile de consum în UE

Cheltuielile de consum din Uniunea Europeană au crescut pentru al şaptelea trimestru consecutiv, potrivit Barometrului cheltuielilor de consum Visa Europe. În trimestrul al doilea, cea mai rapidă creştere a cheltuielilor de consum s-a înregistrat în Europa Centrală şi de Est, un ritm de creştere de două cifre fiind raportat în Letonia (12,6%) şi Estonia (10,2%). De asemenea, o creştere anuală puternică a fost înregistrată în Republica Cehă (8,9%), Polonia (7%), Slovacia (6,6%) şi Lituania (6,5%), iar consumatorii din statele cu probleme, de la "periferia" Uniunii Europene, inclusiv Portugalia şi Irlanda, şi-au redus cheltuielile, potrivit comunicatului Visa Europe. Mai mult, nivelul cheltuielilor din Grecia, o ţară afectată de măsuri de austeritate, a rămas în mare neschimbat în trimestrul al doilea.

Datele furnizate de VISA Europe relevă că cheltuielile de consum din UE au avut cel mai mare avans din ultimii aproape 5 ani în primul semes-tru al acestui an. Cu toate acestea, evenimentele recente de pe teritoriul Uniunii Europene ar putea însemna că perspectiva pentru restul anului este mai puţin pozitivă, conform comunicatului.

"În trimestrul al doilea am văzut o creştere constantă în majoritatea pieţelor. Având în vedere evenimentele din ultimele săptămâni, care au afectat pieţele de acţiuni globale şi au determinat politicienii europeni să poarte de urgenţă discuţii privind datoriile suverane, datele din trimestrul al doilea par să fie în dezacord cu principalele subiecte de interes. Este dificil de estimat în ce măsură evenimentele recente vor afecta încrederea consumatorilor în viitor", a declarat Philip Symes, Director Financiar al Visa Europe.

Barometrul cheltuielilor de consum din UE al Visa Europe a fost realizat pe baza cheltuielilor efectuate de pe toate cardurile emise de Visa - de debit, de credit şi preplătite. Potrivit reprezentanţilor Visa, datele din barometru reflectă cu exactitate cheltuielile de consum reale de pe teritoriul UE, luând în considerare tendinţa tot mai mare a consumatorilor de a plăti cu cardul, în condiţiile în care 1 euro din fiecare 8 euro cheltuiţi în Europa este plătit cu un card Visa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb