"Volkswagen" ameninţă că părăseşte Asociaţia Producătorilor Auto din Europa

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 iulie 2012

Cea mai mare piaţă de export pentru VW este China, ţară în care a livrat 2,26 milioane de maşini în 2011.

Cea mai mare piaţă de export pentru VW este China, ţară în care a livrat 2,26 milioane de maşini în 2011.

Compania germană cere demisia preşedintelui asociaţiei, Sergio Marchionne

Constructorul auto "Volkswagen" AG (VW) a ameninţat că părăseşte Asociaţia Producătorilor de Automobile din Europa (ACEA), ca răspuns la comentariile conducerii "Fiat" SpA în privinţa strategiei de preţuri a companiei germane.

Potrivit unui articol publicat săptămâna trecută de New York Times, directorul executiv al companiei italiene "Fiat", Sergio Marchionne, a sugerat că strategia de preţuri a VW a creat "o baie de sânge". Cotidianul american arată că directorii companiilor auto, inclusiv Marchionne, care este, de asemenea, preşedintele ACEA, acuză producătorul german - cel mai mare din Europa - că exploatează criza datoriilor în vederea extinderii cotei sale de piaţă.

"Afirmaţiile lui Marchionne arată, încă o dată, că acesta nu este calificat pentru a fi preşedintele ACEA", a declarat purtătorul de cuvânt al VW, Stephan Gruehsem, solicitând demisia directorului "Fiat" din fruntea asociaţiei. Gruehsem a menţionat că grupul VW este, de asemenea, dispus să părăsească asociaţia.

Reprezentanţii "Fiat" nu au făcut declaraţii pe marginea celor afirmate de Stephan Gruehsem.

VW a raportat, la data de 26 iulie, un profit record pentru primul semestru din 2012, în timp ce rivalii "Fiat" şi "PSA Peugeot Citroen" se confruntă cu pierderi în Europa.

Constructorii auto din Europa oferă tot mai multe discounturi ca să atragă cumpărători. ACEA preconizează că, în 2012, vânzările de profil de pe continent vor scădea până la cel mai redus nivel din ultimii 17 ani.

Ferdinand Dudenhoeffer, director al Centrului pentru Cercetare Auto din cadrul Universităţii din Duisburg- Essen, arată că VW a redus cu aproape 24% preţul modelului Golf în Germania. Max Warburton, analist la Sanford C. Bernstein, susţine că VW foloseşte profiturile extrem de mari obţinute în China ca să "subvenţioneze războiul preţurilor din Europa".

VW - victima spionajului industrial în China, conform Handelsblatt

"Volkswagen" a devenit victima spionajului industrial în China, unde partenerul său local i-ar fi furat modelele de motoare, conform ziarului german Handelsblatt.

Publicaţia arată, citând surse din interiorul companiei germane, că, de mai multe luni, societatea FAW, controlată de VW şi statul chinez, a recurs la un spionaj "sistematic şi planificat" ca să copieze motoarele şi cutiile de viteze ale grupului german. "Este pur şi simplu o catastrofă", a afirmat un manager al companiei germane.

FAW intenţiona să comercializeze în Rusia un model de autoturism echipat cu motoare şi cutii de viteze copiate, concurând astfel autoturis-mele produse de VW şi Skoda, arată cotidianul menţionat.

Referitor la toate acestea, reprezentanţii VW declară: "Examinăm problema foarte atent. Pe de altă parte, întotdeauna, în trecut, am avut colaborări de succes şi de încredere cu FAW".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb