Grupul Volkswagen va crea societăţi mixte şi va ajuta la finanţarea producţiei de baterii, pregătindu-se pentru producţia de masă a vehiculelor electrice, a declarat, pentru Reuters, Stefan Sommer, membru al Consiliului de Administraţie.
VW va cumpăra baterii în valoare 50 de miliarde de euro (56,57 miliarde de dolari), iar printre partenerii săi strategici se află companiile Northvolt (Suedia), SKI, LG Chem, Samsung SDI (Coreea de Sud) şi CATL (China).
"Nu fiecare furnizor este convins că mobilitatea electrică va veni la scară atât de mare. Trebuie să petreci mult timp convingându-i să investească în industria auto", a explicat Sommer, conform Agerpres.
Volkswagen va avea nevoie până în 2025 să producă în Europa baterii cu o capacitate totală de 150 gigawaţi oră (GWh) şi de încă 150 în Asia. Până în 2030 aceste cifre se vor dubla.
Grupul german va retehnologiza 16 fabrici pentru a produce vehicule electrice şi intenţionează până în 2023 să demareze producţia a 33 de maşini electrice, modele Skoda, Audi, VW şi Seat.
Volkswagen ar putea să-şi construiască propria fabrică unde să producă baterii în China, dar deocamdată grupul se bazează partenerii săi chinezi FAW, SAIC şi JAC pentru a găsi furnizori sustenabili de baterii, a declarat Sommer.
Până în 2023, grupul Volkswagen vrea să investească peste 11 miliarde de euro în vehicule electrice şi autonome, digitalizare şi servicii de mobilitate, mai scrie Agerpres.
Cel mai mare producător auto european, care include şi brandurile Skoda, SEAT, Audi şi Porsche, vrea ca până în 2028 să aibă aproximativ 70 de modele exclusiv electrice. În următorii zece ani, compania ar urma să producă 22 de milioane de vehicule electrice, faţă de obiectivul iniţial de 15 milioane de unităţi.
Cele 12 branduri ale grupului Volkswagen au vândut anul trecut 10,8 milioane de vehicule pe plan global.
1. electrificare auto
(mesaj trimis de dan în data de 08.07.2019, 22:12)
O mare natie cu "obsesia " 'tehnicii in sange. Acumulatorul LI-Ion , era componenta principala ce lipsea dintr-un vis al imaginatiei. Sunt convins ca o sa ne bucuram cu totii de mobilitate,de cheltuieli mai mici ,de sanatatea planetei si a noastra.Cel mai probabil aceasta implementare ar putea merge mai repede insa se vrea un soc cat mai mic in stoparea combustibilului clasic