VOR SĂ REDRESEZE BRANDUL Creditorii Toys "R" Us anulează licitaţia de vânzare a companiei

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 octombrie 2018

Creditorii Toys "R" Us anulează licitaţia de vânzare a companiei

Creditorii de top ai distribuitorului american de jucării Toys "R" Us Inc. au decis să anuleze licitaţia de vânzare a brandului şi a activelor de proprietate intelectuală a companiei aflate în faliment, respectiv să lanseze un plan de redresare a brandurilor Toys "R" Us şi Babies "R" Us, potrivit unei solicitări depuse săptămâna aceas-ta în instanţă, anunţă Reuters.

Conform planului, ar urma să fie creată o nouă companie cu brandurile Toys "R" Us şi Babies "R" Us, care să menţină acordurile de licenţă existente la nivel global şi să investească, respectiv să dezvolte noi magazine în care să vândă cu amănuntul.

Creditorii intenţionează, de asemenea, să extindă prezenţa internaţională a companiei şi să dezvolte în continuare brandurile.

Ofertele primite în licitaţia de vânzare nu au fost superioare planului de revigorare a mărcii, deoarece nu le oferă creditorilor "recuperarea economică probabilă", nici beneficii părţilor interesate care ar menţine brandurile în noua afacere independentă din SUA, conform documentelor depuse în instanţă.

Toys "R" Us a solicitat plasarea sub protecţia Legii falimentului în septembrie 2017, sperând să poată restructura o parte din datoria sa de 5 miliarde de dolari.

Însă, în martie 2018, compania şi-a schimbat strategia, anunţând că îşi va înstrăina operaţiunile din Canada, Asia şi Europa, respectiv că le va închide pe cele din Statele Unite.

În cadrul licitaţiei privind activele de proprietate intelectuală, compania intenţiona să vândă inclusiv numele mărcilor Toys "R" Us şi Babies "R" Us, domeniile website, mascota sa - girafa Geoffrey etc..

Toys "R" Us a fost înfiinţată în 1948, de Charles P. Lazarus, după ce acesta s-a întors acasă din cel de-Al Doilea Război Mondial. Lazarus a inaugurat iniţial magazinul Children's Bargain Town în Washington, iar logoul Toys "R" Us a apărut în 1957. Litera "R" din acest logo a fost pusă invers ca să dea impresia că a fost scrisă de un copil. Charles P. Lazarus a încetat din viaţă în martie anul acesta, la 94 de ani.

Toys "R" Us este companie privată din 2005, când a fost preluată de firme de investiţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb