"Wienstrom" şi "Beny Alex" au cumpărat şase microhidrocentrale

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 6 ianuarie 2009

"Hidroelectrica" a vândut companiilor "Wienstrom" Austria şi "Beny Alex"România 6 din cele 16 microhidrocentrale scoase la licitaţie în octombrie 2008. Suma totală obţinută este de 22 milioane de lei (2,8 milioane de lei/MW). Cinci microhidrocentrale au fost vândute către "Wienstrom" şi una societăţii "Beny Alex". Pentru celelalte 10 microhidrocentrale s-a dat un nou anunţ de licitaţie şi s-au pus în vânzare dosarele de prezentare începând cu data de 15 decembrie 2008. Licitaţia va avea loc în luna februarie 2009, potrivit reprezentanţilor "Hidroelectrica", citaţi de NewsIn. Următorul lot de microhidrocentrale ce va fi scos la vânzare va fi stabilit în lunile următoare.

"Wienstrom" a mai achiziţionat, în iunie 2008, de la "Hidroelectrica" un lot de 17 microhidrocentrale (din bazinele râurilor Moldova, Dorna, Gurghiu, Olteţ, Negrişoara, având o putere instalată totală de 10,58 MW), pentru 28 milioane de euro. Alte cinci microhidrocentrale din bazinul râului Ilfov (judeţul Damboviţa) au fost achiziţionate de societatea austriacă în martie 2008.

"Hidroelectrica" mai are de privatizat 63 de microhidrocentrale, ca urmare a angajamentului asumat de România în cadrul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, prin care compania a avut de privatizat un portofoliu de 150 microhicentrale. Până acum, "Hidroelectrica" a vândut 87 microhidrocentrale.

Producătorul de energie va investi, în acest an 1,15 miliarde de lei, în punerea în funcţiune a noi obiective şi în retehnologizări la centralele cu durata de viaţă depăşită.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Centralele de pe Neagra Sarului au probleme cu apa extrem de acida care practic a distrus echipamentele. Nu prea vad sa le cumpere nici un prost.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb