Wizz Air si GECAS au încheiat încă o tranzacţie pentru 4 noi aeronave A320

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 30 mai 2007

Wizz Air şi GE Comercial Aviation Services (GECAS) au anunţat astăzi încheierea unui nou contract în sistem "Sale and Lease Back" (vânzarea aeronavelor către GECAS şi închirierea acestora de către Wizz Air) pentru încă patru aeronave Airbus A320, care vor fi livrate în 2008. Această înţelegere vine în completarea unui alt contract anunţat anterior de către cele două părţi pentru alte patru aeronave A320, ce vor fi livrate tot în 2008.

Aceste aeronave sunt incluse în contractul de achiziţie semnat de către Wizz Air şi Airbus Industries pentru 44 de aeronave din familia A320. Aeronavele vor fi dotate cu motoare International Aero Engines V-2500 şi vor fi configurate pentru o singură clasă, cu 180 de locuri, la fel ca şi restul aparatelor A320 deţinute de Wizz Air.

Potrivit termenilor contractuali, GECAS va prelua dreptul de proprietate asupra aeronavelor ulterior livrării acestora de către Airbus, iar Wizz Air le va închiria în sistem lease-back de la GECAS, pe o perioadă de 11 ani.

József Váradi, CEO al Wizz Air a declarat: "Ne bucurăm că avem posibilitatea de a colabora cu GECAS din nou. Faptul că GECAS a încheiat un nou contract cu Wizz Air nu face decât să confirme încrederea lor in viitorul companiei noastre. Livrarea noilor aeronave va contribui la implementarea planului nostru de dezvoltare în Europa Centrală şi de Est."

"Suntem încântaţi de faptul că am reuşit să extindem relaţia de afaceri cu Wizz Air atât de curând după prima noastră tranzacţie", a declarat Declan Hartnett, Senior Vice President şi Region Manager pentru Europa al GECAS. "Piaţa aeriană din Europa Centrală şi de Est continuă să se extindă, iar noi suntem poziţionaţi foarte bine pentru a susţine această creştere".

Wizz Air oferă în prezent curse din Bucureşti şi Târgu Mureş pe 11 rute. Compania operează 90 de zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croaţia, Slovenia şi România către 50 de destinaţii europene. Flota Wizz Air este formată din 11 aeronave Airbus A320. În 2006, Wizz Air a transportat 3 milioane de pasageri.

GE Commercial Aviation Services (GECAS) face parte din consorţiul General Electric şi este specializată în finanţarea şi leasingul aeronautic. GECAS deţine o flotă de 1.450 de aeronave, pe care le închiriază unui număr de peste 230 linii aeriene din 70 de ţări. În plus, GECAS gestionează alte 300 de aeronave pe care le pune la dispoziţia altor tipuri de companii. GECAS oferă o gamă largă de aparate de zbor şi de opţiuni de finanţare, inclusiv leasing operaţional şi împrumut securizat. De asemenea, GECAS oferă soluţii pentru creşterea productivităţii, inclusiv leasing pentru motoare de schimb, finanţare şi management, piese de schimb, precum şi training pentru piloţi. GECAS are sucursale în 24 de oraşe din întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb