WWF: defrişarea pădurilor şi poluarea sunt principalele probleme de mediu resimţite de români

F.A.
Companii / 3 februarie 2010

Defrişarea pădurilor şi poluarea sunt principalele probleme de mediu resimţite de români, potrivit unui studiu realizat pro bono de compania Synovate pentru WWF (World Wide Fund for Nature) România, a anunţat, miercuri, organizaţia de mediu, transmite NewsIn.

Astfel, mai mult de jumătate dintre persoanele care intenţioneză să facă donaţii pentru cauze de mediu pe viitor consideră că protecţia pădurilor este o cauză importantă, pentru care ar dona bani, iar mai mult de o treime dintre acestea ar face donaţii pentru probleme precum managementul deşeurilor şi protecţia Dunării.

Poluarea aerului şi a apei, poluarea industrială, lipsa parcurilor şi în general a spaţiilor verzi, precum şi ameninţările cu dispariţia a unor specii de animale, reprezintă de asemenea motive de îngrijorare în rândul românilor, se mai arată în comunicat.

România deţine 300.000 de hectare de păduri natural intacte, iar unul dintre obiectivele principale ale proiectelor desfăşurate de WWF în România este conservarea acestor zone, prin promovarea şi implementarea unui management forestier durabil, care să aducă beneficii pe termen lung atât oamenilor, cât şi mediului înconjurător.

În acelaşi studiu se mai arată că aproape jumătate dintre persoanele intervievate nu au donat niciodată şi nici nu intenţionează să o facă pe viitor, aceştia motivând ca principal impediment lipsa banilor, dar şi lipsa de încredere că banii ajung acolo unde trebuie.

Cercetarea mai relevă faptul că, în opinia românilor, problema încălzirii globale şi cea a schimbărilor climatice nu reprezintă o prioritate de mediu pentru România.

"Unul dintre cele mai importante evenimente organizate de WWF la nivel global pentru a atrage atenţia asupra acestor schimbări climatice, Earth Hour (Ora Pământului), va fi organizat şi în acest an pe data de 27 martie. Timp de o oră, începând cu 20:30, oameni din întreaga lume vor stinge luminile pentru a marca simbolic preocuparea din ce în ce mai acută pentru găsirea unor soluţii la problema schimbărilor climatice", se mai precizează în comunicat.

Studiul Synovate este reprezentativ la nivel urban naţional şi a implicat 889 de respondenţi, bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 64 ani. Studiul a fost realizat în luna noiembrie 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb