Xella Ro a livrat în acest an produse YTONG pentru peste 5.000 de apartamente

Ioana Dogaru
Companii #Construcţii / 27 octombrie 2015

Xella Ro a livrat în acest an produse YTONG pentru peste 5.000 de apartamente

Xella Ro, filiala locală a producătorului mondial de blocuri de zidărie termoizolantă, a livrat în acest an produse YTONG pentru construcţia a peste 5.000 de apartamente cu o valoare de piaţă de aproximativ 200 milioane de euro, în ansambluri rezidenţiale din toată ţara, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Blocurile YTONG sunt preferate de investitori pentru atributele termoizolatoare care permit realizarea unor clădiri cu certificat energetic A. Oraşele cu cele mai mari şantiere pentru construcţia unor blocuri de locuinţe cu zidărie termoizolantă sunt Braşov, Bucureşti, Timişoara şi Bacău, precizează sursa citată.

Dezvoltatorii cei mai activi în această perioadă pe piaţa rezidenţială mizează pe dezvoltarea de clădiri multietajate de calitate superioarară, în multe cazuri, parte a unor ansambluri complexe, gândite pe mai multe etape. Livrările de locuinţe noi se fac în funcţie de evoluţia cererii, scrie comunicatul de presă.

Numărul de apartamente noi care va fi livrat în piaţă în 2015 va întregistra un avans important comparativ cu datele din ultimii cinci ani, însă piaţa de zidărie va creşte cu doar 7%, potrivit estimărilor Xella Ro. Principalul motiv este reprezentat de consumul mai mic de produse de zidărie în cazul clădirilor multietajate comparativ cu cele unifamiliale. Pentru construcţia unei case se utilizează o cantitate dublă de blocuri de zidărie faţă de cea necesară pentru realizarea unui apartament.

Marius Dragne, CEO Xella Ro, a declarat: "O analiză a complexelor rezidenţiale mari din ţară reliefează un grad mai ridicat de maturitate a pieţei. Sunt multe proiecte care vor fi livrate anul acesta unde clădirile sunt realizate cu blocuri de zidărie premium".

Acesta a adăugat: "Mare parte dintre cumpărătorii din piaţă sunt persoane tinere care lucrează în IT sau domenii conexe si se documenteaza temeinic despre beneficiile ce ţin de confortul pe termen lung, având acces la multe informaţii. În acest context, calitatea construcţiei devine argument important de vânzare, fie că vorbim despre ansambluri cu blocuri de câte 200 de apartamente sau de clădiri mici cu două, trei etaje".

Blocurile de zidărie YTONG au fost preferate în principal pentru beneficiile pe termen lung oferite clienţilor, precum nivelul ridicat de protecţie termică şi fonică, mediul ambiant sănătos creat la interior, la care se adaugă siguranţa şi durabilitatea căminului lor.

Blocurile de zidărie au o pondere mică în investiţia totală pentru construcţia unui bloc de locuinţe, de sub 5%.

Marius Dragne explică: "Deschiderea constructorilor este din ce în ce mai mare. Avem parteneri care optează în mod special pentru blocuri de zidărie cu grosimi mari sau pentru soluţii de placare a stâlpilor pentru a reduce punţile termice în clădiri. De asemenea, sunt cazuri în care blocurile YTONG sunt utilizate în combinaţie cu alte soluţii termoizolatoare de calitate superioară aplicate direct pe faţadă cum ar fi plăcile minerale Multipor sau vata minerală bazaltică".

În centrul ţării, Braşovul este oraşul cu cele mai multe apartamente noi realizate cu blocuri de zidărie YTONG în 2015, potrivit comunicatului de presă al companiei. Printre cele mai importante proiecte realizate aici cu zidărie premium se numără Isaran, Top City, Dorobanţilor Residence sau Olimpic Residence. Aceste ansambluri rezidenţiale oferă în piaţă anul acesta peste 700 de apartamente noi.

În vestul ţării, în oraşe precum Timişoara sau Cluj Napoca au loc importante livrări pe segmentul rezindenţial pentru Xella Ro. Aproximativ 600 de apartament noi au fost realizate cu YTONG numai în proiectele Complex Uranus Plaza sau Câmpina din Timişoara, precizează sursa citată.

Estul ţării se dezvoltă mult pe segmentul de blocuri, cele mai importante şantiere fiind localizate în Bacău, Iaşi sau Constanţa. Doar în Bacau sunt în construcţie aproximativ 500 de apartamente realizate cu zidărie eficientă energetic în proiecte precum Bacovia Residence sau Andrei Mureşan. În Iaşi se vor livra până în prima jumătate a anului viitor aproximativ 240 de apartamente noi realizate cu zidărie YTONG.

În sudul ţării, în construcţia de blocuri cu zidărie YTONG se remarcă oraşe precum Craiova, Ploieşti, Piteşti şi Bucureşti. În Bucureşti YTONG este folosit pentru ansambluri rezidenţiale din zone centrale şi semicentrale care se adresează segmentului mediu-superior. Printre proiectele din Capitală realizate cu YTONG în 2015 se numără Seasons Primăverii, Italiană 18, The Park Apartments, MetroCity, City Point şi Circului Park Tower.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb